Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:20, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 04:20
Arama
MaviKaranlık Forum
Mehmet Kapçak
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
3 Temmuz 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Mehmet Kapçak
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mehmet Kapçak
(d. 1947 Mazıdağı, Mardin), Türk ressam ve sanat eğitimcisi.
Soyut 30x40 TÜYB
İlköğrenimini Mazıdağı Merkez İlkokulu’nda tamamladı. 1970 yılında İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan sanat eğitimcisi Hamdi Dicle ve Selahattin Hüsnü Taran’ın öğrencisi ve öğretmen olarak mezun olduktan sonra, şimdiki adı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü Prof. Ramiz Aydın, Prof. Tevfik Karakaya, Prof.İsmail Avcı ve Prof. Süleyman Saim Tekcan'ın atölyelerinde bölüm birincisi olarak bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi'nde lisans tamamladı. 1974 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı dönemin ortaokul ve liselerinde sanat eğitimciliğinin yanı sıra; müdür yardımcılığı, müdürlük ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile özel okullarda genel müdürlük görevlerinde bulundu.
Mazıdağı Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'nın tasarımını dönemin kaymakamı Refik Ali Uçarcı ile birlikte 1977 yılında yaptı.
1972 yılından 1980 yılına kadar sanat eğitimciliğinin yanı sıra TRT ve Hürriyet Haber Ajansı (Hha) muhabirliği görevinde de bulunan sanatçı Diyarbakır Güzel Sanatlar Galerisi Seçici Kurul Üyesidir.
Çalışmalarında plastik ögelere ulaşabilme amacını “Keçi” figürünü araç kullanarak gerçekleştirmekte olup; leke, çizgi ve beneklerle devinimsel denge oluşturarak izleyicide beyin rahatlatma kaygısı gütmektedir.
Halen üyesi bulunduğu Fotokritikte Fotoğrafın Resimsel Eleştirileri'ne ve atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir.
Mehmet Kapçak Kağıt Üzeri Marker 15.00x09.00 cm
Mehmet Kapçak Tek Keçi TÜYB 50.00x70.00 cm
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 04:20
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...