Arama


kurtgurkan - avatarı
kurtgurkan
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #4
kurtgurkan - avatarı
Ziyaretçi
SEVGİLİ ANNE VE BABA'LAR,

Otistik çocuklar, öğrenme güçlüğü çeken çocuklar, hiperaktif ve dikkat eksikliği çeken çocuklarda , tourette sendromu (tikler) olan çocuklarda, yaptığım araştırmalar sonucunda NEUROFEEDBACK ve BIOFEEDBACK denilen ,Beyin sinyallerini düzeltme ve geri bildirimle ödüllendirme diyebileceğimiz bir yöntem mevcuttur.
Neurofeedback (nörofidbek, EEG biofeedback, neurotherapy) beyin dalgalarını değiştirmeye dayanan dijital teknoloji temelli nispeten yeni bir tedavi yöntemidir.

Nöronlar arası iletişim elektro-kimyasal süreçler aracılığı ile olur. Beynin elektrik aktivitesi ürettiği uzun zamandır biliniyor.Nitekim klasik EEG'de bu, teşhis için kullanılıyor.Yeni olan, dijital teknoloji sayesinde beyin dalgalarının tedavi için kullanılması.

Yapılan araştırmalara göre neurofeedback'te korteks (beyin kabuğu) seviyesinde elektrik aktivitesi değiştirilirken daha alt daha temel seviyede talamus seviyesinde değişiklikler oluyor ve böylece aynı protokol farklı rahatsızlıklarda kullanılabiliyor. Yani beyin daha iyi çalışmaya başlayınca hangi sorun varsa o ortadan kalkıyor.

Herhangi bir riski ya da yan etkisi olmayan bu tedavi yönteminde hedef davranışa ek olarak uyku kalitesinin artması, hafızanın keskinleşmesi gibi gelişmeler de görülebiliyor.

Amerika'da 1970'lede başlayan uygulamalar ülkemizde birkaç yıla dayanmaktadır. Bu konuda İzmir'de çalışmalar yapmaya başladık ve bir merkez açtık. İnsanlarımızı bu konuda bilgilendirmek ve yardımcı olmak istiyorum.
Şu anda merkezimize gelmeye devam eden otistik çocuklarımız, konuşamazken düzgün ve anlamlı cümleler kurmaktadırlar, iletişimleri
artmaktadır.

.......................LÜTFEN BU KONUYU İNTERNETTEN ARAŞTIRINIZ ………………………
Özellikle izmir'de olan aileler bana " gkurt35@hotmail.com veya gkurt35@gmail.com " adreslerine mail atarak ulaşabilirler. Daha geniş bilgi
aktarımı yapar sizleri merkezimizde ağırlarız.

HERŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
…………………………………………ETKİN PERFORMANS........................................
Gürkan KURT
0532-6821907