Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Temmuz 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

marmara üniversitesinde.4 yıllık takı tasarım bölümü açılmış buyıl,üstelik özel yetenek sınavıyla alacakmış budogrumu? doğruysa özel tenek sınavının tarihi açıklandımı?

Konu hakkında detaylı bilgiyi Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler MYO, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü'nden alınız.

Uygulamalı Takı Teknolojisi Programı kuyumculuk sektöründe istihdam edilecek nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere 1992 yılında kurulmuştur. Tasarım, döküm ve imalatla ilgili konularda eğitim alan öğrenciler, sektördeki büyük kuyumculuk firmalarında veya kendi kurdukları kuyum atölyelerinde hizmet vermektedirler. Teknik alanda verilen eğitimi, sanatsal ve estetik değerlerle zenginleştiren öğrencilerimizin, bilgisayar ortamında yarattıkları tasarımlarla da sektöre yön vermeleri sağlanmaktadır.

Fiziki Yapı :Uygulamalı Takı Teknolojisi programının; temel sanat ve temel tasarım atölyesi , imalat ve döküm atölyesi ile bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

Uygulamalı Takı Teknolojisi Programının, kendi bünyesinde düzenlediği seminerler, sektörün hazırlamış olduğu çalışmalara, tecrübe kazanmak ve bilgilerini arttırmak amacı ile katılımları sağlanmaktadır. Sektörün, her yıl düzenlemiş olduğu yarışmalara, öğrencilerimizin yapmış oldukları atölye çalışmaları ile Rotaforte’nin düzenlediği, ‘Uluslar arası Mücevher ,Saat ve ekipmanları Fuarı’na Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu adına katılarak, sergilenmektedir.