Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
15:27, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 15:28
Arama
MaviKaranlık Forum
Hünnap Reçeli Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
6 Temmuz 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Hünnap Reçeli
Hünnap... ilk defa bu sene tanıştım bu meyve ile. Halk arasında çiğde ile karıştırılan hünnay ya da ünnap, en sevdiğim meyveler arasında yerini aldı.
Çiğde ile aynı familyadan gelen hünnapın tadı elma gibi. Ortasından da erik çekirdeği gibi bir çekirdek var. Bir de ilginç bir özelliği var kesince elma gibi kararmıyor. İsterseniz kesik olarak bir gece bırakın renginde değişim olmuyor.
Güneşte kurutulup çerez olarak da tüketilecebilecek olan bu meyve ile ben reçel yapmayı denedım. Çok da başarılı oldu
Tadı aynı incir reçeli gibi... Ama incir reçelinden daha hoş bir kokusu var.
Malzemeler
20 adet hünnap
1 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Hünnapları yıkayın. Kabuklarını soyun. Elma gibi dilimleyin. Ben ilk defa denediğim için biraz iri dilimledim. Pişerken ezilir mi ezilmez mi bilemedim. Bir sonrakini küp küp kesmeyi düşünüyorum.
2. Üzerine şekeri döküp en az beş saat bekletin, en iyisi geceden bekletmek. Sabah tencereyi ocağa koyun. Şekeri eriyince suyu ekleyin ve ağır ağır kaynatın. Hünnap yumuşayınca limon suyunu ekleyin. Beş dakika da pişirip, ocaktan alın. Soğuyunca cam bir kavanozda saklayın.
Afiyet Olsun.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 15:28
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...