Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Temmuz 2010       Mesaj #13
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
gül ismi adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar,bugün rüyamda büyük bir topluluk gördüm bu topluluk PEYGAMBER EFENDIMIZ (SAV)gelecek dıye toplanmıs peygamberımız gelıp bu topluluktan 3kısı sececek bu 3 kısıye gelecegı ıle ılgılı bılgı verecekmıs.gelıyo ve okadar guzelkı butun ınsanlar bayılıyolar onun guzellıgı karsısında.benı secıyo benı ınsanlardan uzak bır yere goturuyo elınde kucuk tahta parcası var buna bak dıyo bakarken ben bayılıyorum baygınken tesbıh cekıyo uyandıgımda bana uzaktan gelecegın bırı mı var dıyo bende evet dıyorum gelecekmı dıyorum soylemem dıyor ısrarla yalvarırım söyle dıyorum gelmeyecek gelse bıle hemen gelmeyecek dıyo bende aglıyorum aglayarak uyandım .lütfen yorumlayın esım askerde son 35 gun kaldı gelmesıne bısey olur dıye korkuyorumm

Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz.

Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur. Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir. Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Ben her surette görünürüm.) [Deylemi]

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Ebu Bekri Sıddıkı gören de, gerçekten onu görmüştür. Şeytan onun da suretine giremez.)
[Hatib]

(Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir.)
[İbni Mace]

(Beni rüyada gören, Cehenneme girmez.)
[İbni Asakir]