Berlin'de tek yanlı sergi
Berlin Türk Cemaati Başkanı Tacettin Yatkın, Almanya'nın başkenti Berlin'de açılan ''Zorlanmış Yollar: 20. Yüzyıl Avrupasında Kaçış ve Tehcir'' isimli sergide sözde Ermeni soykırımı konusunda tarihçilerin henüz aydınlatmadığı bir olayın tek taraflı ve yanlı belgelerle sunularak kamuoyunun aldatıldığını ve yanıltıldığını söyledi.
Yatkın, sergiyi ziyaret ettiğini belirterek, ''Tarihçilerin henüz aydınlatmadığı bir olayı taraflı ve yanlı belgelerle sergilemek kamuoyunu aldatmak ve yanıltmaktır'' dedi. Sergideki Ermeni iddialarının Johannes Lepsius'dan alıntılara dayandığını belirten Yatkın, ''Lepsius'un iddiaları bilimsel olarak defalarca çürütüldü. Çok sayıda tarihçi Lepsius'u tarihi çaptıran birisi olarak niteliyor. Lepsius ilimle alakası olmayan bir şahsiyet. Buna rağmen tek taraflı olarak Lepsius'dan alıntılar sergilendi'' dedi.
Yatkın, bu sergide tarihin tüm gerçekliğiyle sergilenmesi gerektiğini belirterek, ''Gönül isterdi ki Türk tarafının da görüşleri sergilensin. Sergide ellerindeki sahte bilgileri dikte ettirmek istiyorlar. Bu tutum Almanya'daki toplumsal barışı ve huzuru da bozar'' diye konuştu. Sergide bazı ülkelerin soykırım tarihçesinin işlendiğini ifade eden Yatkın ''Daha yeni yapılan Hocalı katliamından hiç bahsedilmiyor. Ayrıca Lübnan'da yaşanan olaylardan da bahsedilmiyor. Ben bunu Müslüman Türk düşmanlığı olarak görüyorum'' dedi. Berlin'de üç ay açık kalacak sergide, Ermeni tehcirinden soykırım olarak bahsedilirken, Türkiye'nin 1974 yılında yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı da ''işgal'' olarak nitelendiriliyor.