HZ.İSA EVLENMİŞTİR kutsal kase doğrudur ve Onun SOYU Yaşamaktadır,
Hamd O ALLAH'a ki KURANI KERİM' DE hiç bir şeyi eksik bırakmamıştır.
İşte delil;
(RA'D suresi 38. ayet) (Resmi: 13/İniş:87/Alfabetik:85)
Yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik, onlara da eşler ve evlatlar verdik. Hiçbir resul, Allah'ın izni olmadıkça herhangi bir mucize getiremez. Her süre için bir yazı vardır.
Âyetin Tefsiri
38: Senden önce de değerli peygamberler gönderdik Onlara kadınlar ve çocuklar verdik Bu âyet, çok kadınla evlenmesinden dolayı peygamber (sav)'i ayıplayan kimseleri reddeder Onlar şöyle diyorlardı: Muhammed gerçek peygamber olsa, zühde dalar, dünyayı ve kadınları terkederdi İşte Yüce Allah, onların bu sözlerini reddetti ve HzMuhammed (sav)'in bu hususta yeni bir şey ortaya koymadığını, bilakis onun önceki peygamberler gibi davrandığını açıkladı Hiçbir peygamber kavmine, Allah kendisine izin vermedikçe bir mucize getiremez Bu âyet, HzPeygamber (sav)'in mucize getirmesini teklif edenlere bir cevaptır, Belirlenen her müddetin, Allah'ın Levh-i Mahfuz'da yazdığı bir yazısı vardır Her şey onun katında bir ölçü iledir Taberî şöyle der: Allah'ın hükmettiği her şeyin yazdığı bir yazısı vardır O yazı, kendi katındadır
(MÂİDE suresi 75. ayet) (Resmi: 5/İniş:110/Alfabetik:60)
Meryem'in oğlu Mesih, bir resulden başkası değildir. Ondan önce de resuller gelip geçmiştir. Onun annesi de özü-sözü doğru biriydi. İkisi de yemek yerlerdi. Bak nasıl açıklıyoruz onlara ayetleri! Sonra bak, nasıl gerisin geri çevriliyorlar!
HZ.İSA HAKKIN'DA...
30 yaşında peygamber olan HZ.İSA 33 yaşında göğe alınıyor,
Kuranı Kerimde SÖZE 30.AYET İLE BAŞLAYIP 33.AYET İLE BİTİRİYOR.
(MERYEM suresi 30. ayet)
Sabi dedi: "Ben Allah'ın kuluyum. O bana kitap verdi, beni peygamber yaptı."
(MERYEM suresi 31. ayet)
"Beni, bulunduğum her yerde kutsal ve bereketli kıldı. Yaşadığım sürece bana namazı, zekâtı önerdi."
(MERYEM suresi 32. ayet)
"Anneme iyilik etmemi önerdi. Beni zorba bir eşkıya yapmadı."
(MERYEM suresi 33. ayet)
"Selam bana doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kaldırılacağım gün."