Alıntı
ahmet altun adlı kullanıcıdan alıntı s.a r0s3 kardeşim sen almışsız vizeyi hayırlı olsun.ya bende kasımda evleniyorum.eşim fransız.türk vadandaşlığı yok.kardeşlerim ben size sayıyım siz hatam yada eksiğim varsa bana bi yazın ya.ismim AHMET belirtirseniz sevinirim.....benim eşim nufus belgesi ve bakar olduguna dair belge alıyor.turkiyede normal nikah kıyıyoruz.evlilik belgesini fransız konsolosluğuna götürüyoruz ve konsoloslukta işlemleri işliyor ve bizim evlendiğimize dair belge veriyor.bu belgeyle birlikte vize başvurusunda bulunuyorum.dil kursuna gidecem konsolosluğun gonderdiği sonra vizeyi alacam.????????bunlar doğrumu genel ve sıra olarak eksiğim varmı..ayrıca benim eşim istek falan yapmasına gerek varmı fransadan buraya.ve eğer bilen varsa hangi belgeler gerekiyor başka.ve evlendikten sonra ne kadar zamanda alırım vizeyi.LÜTFEN bilen kendineden amin olan boyle kapsamlı bı anlatsın .şimdiden teşşekkürler.
slm...konsoloslugun sayfasında evlenmeden önce ve evlendikten sonra die prosedür var.oradaki evrakların hepsi hazırlandıktan sonra fransız konsolosluguna başvuruyosunuz..sonra onlar size fransız aile cüzdanı çıkartıyor.birde evlilik belgesi veriyor.evlilik belgesini aldıktan sonra vize için randevu alıp uzun vize evraklarını hazırlıyıp vize başvusurusu yapıyosunuz..sonra dil kursunas yönlerdiriyolar,saglık rapuru alıyorsun onların anlaşmalı yerlerinden...sonra vizeye götürüp bekliyosununuz vizeniz ne zaman çıkarsa...........