Arama

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
28 Temmuz 2010       Mesaj #149
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merabalar ben bu yıl öss ye girdim.Şuan tercih için araştırma yapıyorum.Size sorum şu Pdr mi psikoloji mi yazmalıyım? Puanım ikisinede yetiyor.Ben aslında psikoloji istiyorum ama 2 yıllık yüksek lisans süpervizyon vs. yapmak istemiyorum.4 yılda akademik iş bitsin işe başlayayım istiyorum. Psikolojide bir dalda uzmanlşmadan nerelerde çalışabilirim? Şimdiden teşekkürler..

Psikologlar; hastane, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, kreş ve huzurevlerinde, okullarda ve ıslahevlerinde, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, propaganda ve kamuoyu araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Psikoloji Bölümünü bitirenlerden “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı”nı veya “Pedagojik Formasyon Programı”nı başarı ile tamamlayanlar psikoloji öğretmenliği yapabilirler. öğretmenliği yapabilirler. Ancak kendi kliniklerini açıp klinik psikolog olarak çalışmak için yüksek lisans eğitimini klinik psikoloji alanında yapmak gerekir.

PDR mi yoksa psikoloji mi seçmeniz gerektiğine siz karar vermelisiniz. Yanlış yönlendirmek istemiyorum sizi. Meslek hakkında aklınıza takılan sorulara yanıt vermek ve aydınlatmak benim görevim ve yolları gösteriyorum. Siz kendinize uygun olan yolu seçmelisiniz.