Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2010       Mesaj #110
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mrb arkadaslar ben kisaca islemleri anlatiyim size..oncelikle esi fransiz vatandasi olanlardan baslayim.Nikahinizi kiydirdiktan sonra konsolosluga basvuruyosunuz.Ordan size bi form vericekler doldurucaksiniz ayrica istenilen belgeler var bu formda size verilen noyu arayip randevu alicaksiniz randevu saatinde istenilen belgelerle orda olucaksiniz(evlilik cuz. fotkp. nufus cuz. fotkp. dogum belgesi evlilik bildirimi belgesi vs vs) ztn orda yaziyo size yakin tarihte bi randevu gunu daha vericekler bana 1 hafta sonra vermislerdi ve vize basvurusu icin istenilen belgeleri soyluycekler(pasaport,fransiz esin kimlik fotkp. vs vs verilen kagitta yaziyor ve en onemlisi esinizin orda olduguna dair kanit gerekli buna dikkat edin)
yine o gunde gidip fransiz evlilik cuz. alicaksiniz esiniz turkiyede olmasa da olur ama ilk randevuya birlikte gitmek zorundasiniz. ben evlilik cuzdanimi aldigim gun vizeye basvurmustum ama simdi randevuyla aliniyo diye biliyorum her neyse onlar size soyliyceklerdir.. vizeye basvurdugnuzda istenilen belgeleri vericeksiniz ve sizden 2 haftalik dil kursuna gidip sertifikayi iceriye vermeniz istenicek. verdikleri belgede no lar var arayip kayit olcaksiniz ucretsiz bi kurs bukursun sonunda sertifikayi herkes alabiliyor derse zamanli katilmaniz onemli olan sonra fotokopisini ayni gun iceriye verebilirisniz ama ben 2 ay sonra verdim en gec 2 ayda verebilirisniz. verdikten en az 3 gun en fazla 3 hafta sonra sizi aricaklar gelip pasaportunuzu alabilirsiniz diye eger evraklariniz tamsa vizeyi aliosunuz eksikse pasaportunuzu alirken gorevli eksik oldugnu soyluyo tekrar eksik belgeleri tmmlayip basvuruosunuz.. ben bu islemlerden gecerek aldim vizeyi ve su an fransadayim oturum icin basvurdum cvp bekliyorum tum arkadaslara basarilar diliyorum umarim herkes alir.. sormak istedigniz bi soru olursa cvplarim yardimci olurum bu arada anaem sinavi goz korkutmasin dedigim gibi derse 2 hafta boyunca katilirsaniz duzenli olarak alirsiniz.. herkese kolay gelsin (: