Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:08, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 31 Ocak 2026 - 16:10
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #1496
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2010
Mesaj
#1496
Ziyaretçi
Kırklareli'ne yaz tatillerini geçirmek için gelen ve sözleşmeli öğretmen olduklarını iddia eden iki kadın, karşılaştıkları Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya sitemde bulundu. Çubukçu, genç öğretmenlere "sözleşmeli öğretmenliği tercih etmeyebilirdiniz" karşılığını verdi.
Nimet Çubukçu, dün öğle saatlerinde Kırklareli'ne geldi.
Bakan Çubukçu burada vatandaşlara, "Biz sizden AK Parti olarak evet oyu verin demiyoruz. Siz halkımızın özgür iradesi ile referanduma giderek en doğru yolu seçmenizi istiyoruz" dedi.
Buradaki konuşmanın ardından İstanbul'a dönmek üzere makam aracına binmek isteyen bakan Çubukçu'ya sözleşmeli öğretmenlik yaptıklarını belirten Elif Dönmez ile Filiz Küçükhacer, konuşmak istediklerini söyledi.
Bakan Çubukçu'ya sözleşmeli öğretmenlik yaptığını belirten Elif Dönmez, "Benim çalıştığım okulda sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler var. 40 puanla atanan anaokul öğretmeleri bize diyorlar ki, biz emeğimizin karşılığı ile buraya geldik. Ben 79 puan almama rağmen hala kadro bekliyorum" dedi.
Ağrı'da sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptığını belirten Filiz Küçükhacer ise, "Öğretmenlerimizi, ülkemizde sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler olarak siz bölmediniz mi? Nasıl oluyorda sizler şimdi eşitlikten ve haktan bahsediyorsunuz. Ne kadar eşitiz. Madem aynı işi yapıyoruz nasıl eşitiz. İşimizi yaparken neden aynı ücreti alamıyoruz. Siz sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağınızı söylediniz, fakat hala sözleşmeli öğretmen alıyorsunuz" dedi.
"Sözleşmeli olarak başvurmayabilirdiniz"
Bu sözler üzerine bakan Çubukçu, "Siz sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz. Öğretmenlik anlatma olduğu kadar da dinleme sanatıdır. Sözleşmeli olarak başvurmayabilirdiniz. Öğretmenlik ülkemizde çok saygılı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde öğretmelerimiz çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim hakları var. Ağrı'daki öğrencilerin de sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var" diye cevap verdi.
CNN Türk 06.08.2010
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 16:10
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...