Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Ağustos 2010       Mesaj #14
Avatarı yok
Yasaklı

50 Yıldır Gizlenen UFO Belgeleri Yayınlandı!


2. Dünya Savaşı'nda Winston Churchill tarafından gizlenmesi emredilen UFO belgeleri yayınlandı!
İngiltere'de İkinci Dünya Savaşı esnasında dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill tarafından gizlenmesi emredilen UFO belgeleri yayınlandı.

İngiltere'de bugün yıllardır gizli tutulan UFO belgeleri gün ışığına çıkartıldı. Belgelerin arasında eski Başbakan Winston Churchill'in İkinci Dünya Savaşı sırasında bir savaş uçağının UFO ile karşılaştığı yönündeki raporun gizlenmesi talimatı verdiği mektup da yer alıyor.

Ulusal Arşiv İdaresi tarafından açıklanan belgelere göre, savaş sırasında bir İngiliz savaş uçağı bir UFO ile karşılaştı. Churchill de halk arasında panik oluşturmamak ve dine inancın kaybolması korkusuyla bu bilginin 50 yıl boyunca gizlenmesi talimatı verdi.

Onlarca yıldan beri gizli kalan belgeler, büyükbabasının Churchill'in korumalarından biri olduğunu öne süren bir bilim adamı tarafından gündeme getirildi. Adı verilmeyen kişi, belgelerin gizli tutulması kararının alındığı toplantıda büyükbabasının da bulunduğunu öne sürdü.

Churchill ve Eisenhower Ne Tartıştı?
Leicester kentinde oturan ve bilim adamı olduğu belirtilen kişi, ilk olarak 1999 yılında hükümete bir mektup yolladı ve bir konuda ayrıntılı bilgi istedi. Bilgi istediği konu ise gerçekten çok ilgi çekiciydi: Bilim adamı, büyükbabasının Churchill ve ABD Başkanı Dwight Eisenhower'ın UFO karşılaşmalarıyla nasıl baş edeceklerini tartıştıkları bir toplantıda yer aldığını öne sürdü.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, gizliliği kaldırılan belgelerde büyükbabasının adının geçmediğini belirten bilim adamı, belgelerde Churchill'in, " Bu olay en kısa zamanda gizlilik altına alınmalı. Eğer ortaya çıkarsa toplum içinde çok büyük paniğe yol açabilir ve kilisenin yaydığı inançları yıkabilir" dediğini öne sürdü.

Churchill'in bu teklifi sunduğu toplantıya neden olan konu ise, savaşın sonlarında Fransa veya Almanya'dan dönmekte olan bir Kraliyet Hava Kuvvetleri keşif uçağı olduğu belirtildi. Uçak, İngiltere kıyılarına yaklaştığı esnada aniden tanımlanamayan metal bir cisim tarafından engellendi. Uçak rotasını değiştirmek zorunda kalırken, metal cisim hızlanıp kaybolmadan bir süre önce savaş uçağının hızında seyrederek onunla beraber uçtu.

"Büyükbabam Hep Gizledi"
Bilim adamı, "Büyükbabamın yer aldığı toplantıda Churchill ve Eisenhower ne ile karşı kaşıya olduklarını bilmiyordu. Yaşanan gözlemleri tanımlayabilmek için yeterli bilgi yoktu. Bu yüzden çok büyük bir endişe içindeydiler" dedi. Bilim adamı aynı zamanda, tartışmada bir danışmanının Churchill'e havada rastlanan şeylerin füze olmayacağını, hiçbir füzenin görülen cisimler kadar yüksek bir hıza ulaşamayacağını belirttiğini söyledi.

Bilim adamı toplantı hakkında ek olarak şu bilgileri verdi: "Danışman Churchill'e, yaşanan olayların o dönemin teknolojisiyle ilgisi olamayacağını söyledi. Toplantıdaki başka bir isim pilotların karışısına çıkan şeyin tanımlanamayan uçan cisimler olabileceğini söyleyince (UFO terimi ilk kez 1952'de ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaya başlandı), Churchill bu cisimlere ait belgelerin en az 50 yıl gizli tutulması gerektiğini belirtti."

Bilim adamı, büyükbabasının kendisi dokuz yaşına gelene kadar yaşadıklarını hiç anlatmadığını, ancak öldüğü 1973 senesine kadar dünyada insanların kullandığının aksine çok daha ileri bir teknoloji bulunduğuna inandığını belirtti. Bilim adamı, "Büyük babam birilerinin çok ileri teknolojiye sahip olduğunu ancak bu teknolojinin insanlardan, hatta dünya liderlerinden bile gizli tutulduğunu düşünüyordu" dedi.

Savunma Bakanlığı Ne Dedi?
Savunma Bakanlığı, 1999 yılında bilim adamının mektubuna cevap olarak, "1967 yılından önce tüm UFO dosyalarının ilgi gösterilmediği için yok edildiğini" belirtti. Bakanlık, buna dayanarak İkinci Dünya Savaşı döneminden kalmış tüm belgelerin yakılmış olabileceğini ifade etti.

Ulusal Arşivlere ait olan en son belgelerde, özellikle 1957 yılında yetkilileri korkutan birçok olay yaşandığı ve UFO konusunun Ortak İstihbarat Komitesi'nde (JIC) o yıl çokça tartışıldığı belirtildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde ise bu konuyla ilgili farklı bir teori ortaya atıldı. Ulusal Arşivlerde, Soğuk Savaş döneminde İngiliz savaş uçaklarının radarda görülen ancak tespit edilemeyen cisimlere müdahale etmek için göreve gönderildiği belirtildi. Gazete, gizli belgelerde UFO olabileceği ihtimaliyle geçen bu cisimlerin aslında Soğuk Savaş döneminde hizmete giren Tupolev Tu-160 gibi savaş uçakları olduğunun öne sürüldüğünü belirtti.
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 00:38