Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:21, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 20:22
Arama
MaviKaranlık Forum
Ekokent (Ecocity)
-
Tek Mesaj #3
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Ağustos 2010
Ziyaretçi
Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Grafik Müdahaleler
Andy Spain, Londralı bir mimarlık fotoğrafçısıdır. Son birkaç yıldır “Eko kentler” adını verdiği bir dizi görsel üzerinde çalışıyor. Hem kendi kişisel çekimlerini hem de kimi farklı fotoğrafı, arşivlerdeki görsellerle birleştirerek Londra’nın kendisine göre hayal edilmiş geleceğini yaratıyor.
Kimi zaman fotoğraf üzerindeki müdahale çok hafif olduğunda insanlar St. Paul tarihi miras alanında gerçekten dev rüzgar türbinleri olup olmadığından emin olamayabiliyorlar. Kimi zaman ise bariz bir müdahale oluyor, örneğin Thames nehrinde bir sürü flamingo ya da balıkçı teknesi olmadığını herkes bilir. Spain’in asıl motivasyonu olumlu bir bakış açısı üretmek.
Andy Spain, “Biz çoğunlukla çevresel yıkıma dünyanın kıyameti gibi bakarız ve çözüm olarak bunu daha olumlu bir gelecek için potansiyel olarak kabul etmek yerine kırpmak, durmak, geri gitmek gibi hareketleri öneririz” diyor.
“Bu konu, mimarlık ve planlama dışında hiçbir yerde de bu kadar telaffuz edilmiyor. Bu yeni dünyayı planlamanın çok büyük bir önemi var ve içerisinde yaşamanın yeni şekillerini tasarlamak da bir o kadar önemlidir. Benim projem bu soruları önümüze seriyor. Bundan birkaç yıl önce ilk çimen kaplı binaları ben yarattım ve bu hafta Londra’da 12 kat yüksekliğinde, dış duvarları çimenle kaplı bir oteli çekip çekemeyeceğimi öğreneceğim… Flamingoların gelmesine ne kadar kaldı dersiniz? Sanat ve tasarım, daha iyi ve yeşil bir toplumun öncüsü olmalıdır.”
Kaynak: Mimdap
Yazı: ArchDaily
Görseller: Andy Spain
Çeviri/Düzenleme: Mimdap
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 20:22
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve