Arama

Ekokent (Ecocity) - Tek Mesaj #3

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Ağustos 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Grafik Müdahaleler

Ad:  eco-1.jpg
Gösterim: 672
Boyut:  385.2 KB

Andy Spain, Londralı bir mimarlık fotoğrafçısıdır. Son birkaç yıldır “Eko kentler” adını verdiği bir dizi görsel üzerinde çalışıyor. Hem kendi kişisel çekimlerini hem de kimi farklı fotoğrafı, arşivlerdeki görsellerle birleştirerek Londra’nın kendisine göre hayal edilmiş geleceğini yaratıyor.

Ad:  eco-2.jpg
Gösterim: 463
Boyut:  169.0 KB

Ad:  eco-3.jpg
Gösterim: 451
Boyut:  172.5 KB

Kimi zaman fotoğraf üzerindeki müdahale çok hafif olduğunda insanlar St. Paul tarihi miras alanında gerçekten dev rüzgar türbinleri olup olmadığından emin olamayabiliyorlar. Kimi zaman ise bariz bir müdahale oluyor, örneğin Thames nehrinde bir sürü flamingo ya da balıkçı teknesi olmadığını herkes bilir. Spain’in asıl motivasyonu olumlu bir bakış açısı üretmek.

Ad:  eco-4.jpg
Gösterim: 521
Boyut:  197.0 KB

Ad:  eco-5.jpg
Gösterim: 516
Boyut:  178.6 KB

Andy Spain, “Biz çoğunlukla çevresel yıkıma dünyanın kıyameti gibi bakarız ve çözüm olarak bunu daha olumlu bir gelecek için potansiyel olarak kabul etmek yerine kırpmak, durmak, geri gitmek gibi hareketleri öneririz” diyor.

Ad:  eco-6.jpg
Gösterim: 590
Boyut:  329.2 KB

Ad:  eco-7.jpg
Gösterim: 565
Boyut:  279.1 KB

“Bu konu, mimarlık ve planlama dışında hiçbir yerde de bu kadar telaffuz edilmiyor. Bu yeni dünyayı planlamanın çok büyük bir önemi var ve içerisinde yaşamanın yeni şekillerini tasarlamak da bir o kadar önemlidir. Benim projem bu soruları önümüze seriyor. Bundan birkaç yıl önce ilk çimen kaplı binaları ben yarattım ve bu hafta Londra’da 12 kat yüksekliğinde, dış duvarları çimenle kaplı bir oteli çekip çekemeyeceğimi öğreneceğim… Flamingoların gelmesine ne kadar kaldı dersiniz? Sanat ve tasarım, daha iyi ve yeşil bir toplumun öncüsü olmalıdır.”

Ad:  eco-8.jpg
Gösterim: 489
Boyut:  112.7 KB

Ad:  eco-9.jpg
Gösterim: 509
Boyut:  279.1 KB

Kaynak: Mimdap
Yazı: ArchDaily
Görseller: Andy Spain
Çeviri/Düzenleme: Mimdap