Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
17 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Karnabahar ve Faydaları

watermarkphp?file465

Diğer İsimleri : Karnabit, Brassica oleracea var. bortytis, Cauliflower, Choufleur

Karnabahar (karnabit) : Turpgillerden; vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan 2 yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtıraktır. Kış sebzelerindendir. Lahanaya benzer. Aslında, lahananın çiçek saplarının kısalıp etlenmesiyle lahanadan türemiştir. Yenen kısmı, henüz açmamış yoğun çiçek durumudur. Yurdumuzda; güzlük turfanda karnabahar, kışlık karnabahar ve mart karnabahar olmak üzere üç çeşidi vardır.Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir.


Faydası :
  • Sinirleri kuvvetlendirir.
  • İdrar söktürür.
  • Dalak hastalıklarına iyi gelir.
  • Kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olur.
  • Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
  • Beynin çalışmasını destekler.
  • Cinsel gücü ve isteği arttırır.
  • Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır.
  • Kolesterolü düşürür.turkeyarena.com
  • Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.
Karnabahar nasıl kullanılır? Lahananın bir çeşidi olan karnabahar, yemeği yapılarak tüketilebilir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.