Arama

Büryan Kebabı Tarifi - Tek Mesaj #1

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Büryan Kebabı

Ad:  rg.ashx.jpg
Gösterim: 219
Boyut:  59.2 KB

Büryan (Perive) :
Siirt ve yöresinin ünlü et yemeklerindendir. Kızgın kuyularda pişirilen “Büryan” genelde yazın yenilen bir et yemeğidir. Kemiklerinden ayrılan et parçaları daha evvel kızdırılmış yeraltı kuyularına çengellerle sarkıtılır ve kuyu ağzı kapatılır. Kuyu tabanına büyükçe bir kazan yerleştirilir. Etin fazla yağı bu kazanda birikir. İki saat bekletilir. Kuyudan alınan pişmiş etler, askılarda satışa sunulur. Servis esnasında kızgın vaziyette hazır bekletilen etler, tekrar konularak sıcak servis yapılır.