Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
00:04, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 00:05
Arama
MaviKaranlık Forum
Erik Reçeli Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
22 Ağustos 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Erik Reçeli
Erikler fazla geldiğinde annemin yaptığı, tadına baktığımızda bu reçelin daima yapılmasına karar verdiğimiz bir reçel. Hımm bu cümle biraz sözlükten alınmış gibi oldu ama değiştirmeyeceğim. Ya aslında bu erikler bana fazla gelmemişti. Aile benden habersiz bir karar almış. Bu da küçük bir ayrıntı.
Malzemeler;
1 kg. erik
1 kg. toz şeker
1,5 su bardağı su
1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu
Hazırlanışı;
Erikler yıkanır. İkiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır.
Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir.
Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır.
Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur.
Erikler iriyse doğranabilir biz reçellerin tanelerini ve iri olanlarını tercih ediyoruz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 00:05
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...