Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
23 Ağustos 2010       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bosch nofrost soğutmuyor ışıkları yanıp sönüyor , bosch çalışırken gürültü çıkartıyor.


Bosch marka no frost ksu 40622 model cihaz her ne hikmetse soğutmamaya başladı ve ışıkları yanıp sönüyor. Dolap "Vınnnnnn" sesin yapıp motorun termiğini attırıyordu. Öncelikle kullanma klavuzunda söylenen dolabın tamamen elektriğini kesip derin dondurucudaki donmus malzemelerin gazete kağıdına sarılıp serin bir yerde muhafaza ettirilmesi ve dolabın 12 saat o sekilde bekletilmesi istenmiş uyguladım ancak nafile. Çünki bu işlem dolabın no frostun bolumundeki fanın buzlanması yüzünden pervanenenin dönmemesi ve buzunda 12 saatte çözüleceği var sayılarak önerilmiş.

Sorun bu fan değil tamamen elektronik kartta olduğunu tespit ettik. Tabi bu tespiti servis haricindeki bir arkadaşım yapmıştı. Kartın değişimi gerekiyor. Kartta elektronik ilgi alanıma girmesi karta yüz küsür para vermeden önce araştırmam gerektiğini düşündüm ve arıza verebilecek karttaki elektronik parçaların yenilerini tedarik ettim. Öncelikle aleminyum soğutucuya bağlı soğutucuya bağlı 2 transtör ve bu transtörlerin ayaklarına baglı 2 kondansatörü sırasıyla değiştim transtorler sorunu çözmedi tam umudu kesmiştim ki kondansatorleride değiştirip denemeye karar verdim. Meğer tüm sorun bu basit kondansatörlerde olmalıki artık dolap eskisi gibi soğutmaya kararsız davranışlar sergilememeye ve ışıklarının (derece) yanıp sönmesine engel oldu.

Toplam masraf 4 tl ye 20 Servis parası+ parça parasından kurtulmuş oldum.

Benzer sorun yaşıyanlara ön bilgi olması ve bosch profilo benzer yapıya sahiptir . Bu modelde dereceler yani malum kartta digital gösterge değil sadece led ışıklı göstergedir.

Benim cihazın diğer biri sorun gibi gözüken olayıda buzlanmayı çözmesi. Buzlanmayı çözen sistemde "Çat Pat" sinir bozucu ses çıkartması buzu çözen sistemin devrede olmasından kaynaklandığı ve sorun değil olağan bir durum olduğudur. Bazen fan pervaneside "Tırrrrr" benzer ses cıkarmasıdaoluşan buza pervanenin çarpmasından öte bişi değildir. Olağan durum olsada gecenin bir saatinde sessiz ortamda gerçekten sinir bozucu olduğunu itiraf etmeliyim.

Saygılarımla.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.