Arama


_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
24 Ağustos 2010       Mesaj #208
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mrb. ben kıbrısta pdr okumayı düşünüyorum.. başarılı olan öğrencilerin türkiyeye geçiş hakları olduğunu duydum aceba bu doğru mu ve böyle birşey söz konusuysa türkiyede başka bir özel üniversiteye mi yoksa bir devlet üniversitesine mi geçiş oluyor.bu konuda bilgi verebilir misiniz. şimdiden çok teşekkürler..

YÖK'ün hazırladığı yatay geçiş yönetmelik taslağına göre,

Yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak kriterler ve yatay geçiş için gereken asgari koşulları, üniversitelerin senatoları belirleyecek. Başvurular adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş kriterlere göre değerlendirilecek ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanacak.

Yurt dışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın ön lisans veya lisans diploması vermeye yetkili bir kurum olarak YÖK tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu önlisans veya lisans diploma programına eşdeğerliğinin ilgili üniversite tarafından kabul edilmesi şartı aranacak.

Vakıf üniversitelerinin bir programında burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılacak.