Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
24 Ağustos 2010       Mesaj #23
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sivil polis olma şartları nedir arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla

sivil polis olanak görev yapmak için özel bir eğitim almak gerekmemektedir. Mesleğe polis memuru ve komiser yardımcısı olarak başlandıktan sonra çalışılan birimin niteliği, sivil ya da resmi olarak bulunmayı belirleyebilmektedir.
Herhangi bir polis eğitim kurumundan mezun olan kişi mesleğe başlar başlamaz da sivil olabilir, daha sonra da olabilir veya hiç olamaz.
Sivil polisler genellikle terör, asayiş, kaçakçılık, istihbarat, olay yeri inceleme ve mali polis gibi birimlerde görev yapmaktadırlar.
***
Emniyet teşkilatı'nın birçok bölümünde, görevleri gereği sivil çalışan birçok personel bulunmaktadır. İlçe emniyet müdürlüklerinde, idari bürolarda, şube müdürlüklerinde sivil polisler görev yapmaktadır.

Bu birimlerden ilk akla gelenler; organize, narkotik, terör, güvenlik, bilişim ve mali şubedir.


Şubelere genellikle meslek içi başvurularla memur alımı yapılmakladır. Bunun yanında, özellikle istihbarat biriminde çalışacak olanların seçimi, okullarda yıl sonuna yakın zamanda yapılmaktadır. Seçimde iyi bir derece gösterenler istihbarat biriminde sivil olarak çalışabilmektedirler.


Şubelere alınan polis memurlarının meslek bakımından donanımlı olması özellikle de yabancı dil, ehliyet, bilgisayar kullanımı gibi bir takım bilgi ve yeteneklere sahip olunması şartları aranmaktadır.


Bu şubelere talebin fazla olması şubelere girişi zorlaştırmakta ve bu nedenle burada çalışmak isteyen her polis memuru bu şubelere girememektedir. Bu sebeple mesleğinde başarılı olan ve kişisel birtakım yetenkleri bulunanların bu şubelerde çalışma ihtimali daha da artmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.