Arama


oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
28 Ağustos 2010       Mesaj #7
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
Şehriye Salatası

sehriye salatasi

Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 limon
1-2 tane havuç
Nane, maydanoz
Dereotu
1-2 dal taze soğan
Domates
Salatalık
Hazırlanışı
3 çorba kaşığı sıvı yağ ile arpa şehriyeleri kavurun. Şehriye kavrulunca üzerine 2,5 su bardağı su ilave edin, suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Şehriyeler suyunu çekip pişince yarım su bardağı soğuk su ilave ederek 15 dakika dinlendirin.
Geniş bir kaba dinlendirdiğiniz pilavı boşaltın, üzerine rendelediğiniz havucu ve ince kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuzu ve z.yağını

koyup karıştırın. Servis tabağına alın yanında domates ve salatalıkla servis yapın


*****
Benim Makarnam

Malzemeler

1 paket makarna
Yarım çay bardağı sucuk (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı sosis (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı salam (julyen usulü doğranmış)
Yarım çay bardağı yeşil biber (julyen usulü doğranmış)
2 adet domates
1 adet soğan
10 adet yeşil zeytin
10 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Makarnanızı haşlayın ve süzün. Sos için Önce bir tencerede yağı kızdırın ve soğanı atıp bir süre pişirin. Daha sonra sucuk, salam, sosis, biber, yeşil ve siyah zeytinleri atıp karıştırın. Birkaç kez karıştırdıktan sonra önceden rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Domatesin biraz sulanmasını bekleyin ve salçasını ilave edin. Eğer domates çok su bırakmadıysa yarım çay bardağı kadar su ekleyin. Daha sonra tuz ve karabiberini ekleyin. 5 dk kadar pişirin. Rende kaşar peyniri makarnanın sosunu koyduktan sonra üzerine serpin.


*****
Domates Soslu Yoğurtlu Makarna

Malzemeler

1 paket makarna
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
6 adet domates
Karabiber
Tuz
Pişirme Talimatları
Bir tencerede tuzlu su ile makarnayı haşlayın. Haşlama suyundan 2 bardak ayırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Sarımsak, domates, sıvı yağ, yoğurt tuz, karabiber ve makarna suyunu mutfak robotunda püre haline getirin. Bu püreyi bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra makarnayla karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanozu serpip servis yapabilirsiniz.


*****
ISPANAKLI YUMURTA

Malzemeler
6 adet Yumurta
3 adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
750 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber

Tarifi
Ispanağı yıkayın, ayıklayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün. Ispanağı yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, soğana katın, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşıık 10 dakika pişirin, biraz kara biber ekleyip, karıştırın, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları yıkayın, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, oyuklara koyun, biraz daha kara biber serpin, kapağı kapatıp kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişirin.


*****
MELEMEN

Yemeğin Malzemeleri
  • 5 adet yumurta
  • 3 adet Domates
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz , karabiber ve kırmızıbiber .
Yemeğin Tarifi :
Önce yarım çay bardağı sıvı yağ tavaya dökülür kısık ateşte 5 dakika kadar kaldıktan sonra, sivri biberler ince ince doğranarak yağın üstüne dökülür, daha sonra domatesler rendelendikten sonra sonra biberlerin üstüne dökülür. 5 yumurta ise üstüne kırıldıktan sonra servis yapılır