Arama

Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
28 Ağustos 2010       Mesaj #27
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben kedileri çok seviyorum.benim bir kedim vardı.komşu vermişti.hep benim peşimden geliyordu.4-5 aylıktı.biz okuldayken köpek öldürdü.çok üzümdüm.biz köyde yaşıyoruz.orada yavru kediler çok var ama bir türlü yakalayamadım.yardım edermisiniz.nasıl yakalayabilirim

Yabani bir kediyi pesinden kosusturarak yakalaman zor büyük sehirlerde yasayan konteyner kedileri gibi olsaydı isin daha bi kolay olabilirdi.
Simdi köy yerinde yasayan yabani yavru bir kedi... Yavru olması avantaj gibi görünsede hazırlıksız pesine takılmayın.
Öncelikle kedinin ilgisini çekebilecek bi seyler yapmanız lazım... Böyle bir kediye yaklasırken sessiz sakin yavas hareket ederek ona kokusunu iyi alabilecek yiyecekler vermeniz gerekir (salam,sucuk,gibi)
Elinize 2 parça salam alıp kediyi gördüğünüz anda salamdan bi parça(çok az) koparıp uzaktan tam önüne atın... Onu yesin beğensin bi kere yedikten sonra yavasça biraz daha yaklasmaya çalısın salamdan bi parça daha koparıp gel pisi pisi diyerek kendinizden 1.5 metre uzaklığa yiyeceğini atın onuda bi güzel yesin...

Simdi artık kedi sizi yavas yavas sevmeye basladı bile salamdan bi parça daha koparıp yere eğilin tam önünüze bırakırken gel pisi pisi diyerek ısrarla devam edin gelmiyorsa salamı yerden kaldırıp tekrar atın yere düstüğünü görsün...
Elinizi yiyeceğin tam üstünde tutun kedi gelicek yanınıza o salamı yerken sizde havadan yavasça boyun kısmından ani bir refleksle tutup havaya kaldırın bunu yaptığınızda kedi tamamen etkisiz hale gelir uygulamayı doğru yaparsanız tırmalaması ısırması %1 ihtimal bile değil...
Tutacağınız yer boyun kısmı olsun ve havaya kaldırmayı unutmayın.Eğer basarısız olursanız ve kediyi çok fazla ürkütmediğinizi düsünüyorsanız bu uygulamaya 3 5 gün devam edin mutlaka yakalarsınız.Sevin sevebildiğiniz kadar...Msn Happy
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder