Herkese Profficeyonel olma fırsatı...
İş dünyasında bir adım ileride yer alacak kadrolar yetiştirmeyi hedefleyen SmartPRO, Microsoft ve Yenibiriş, ofis ortamında bilgisayar kullanımı konusunda kendini geliştirmek isteyenlere yönelik bir eğitim kampanyasına imza attı. Kendi alanlarında önder firmaların işbirliği ile, her hafta başvuruda bulunan ilk 100 kişiye iki hafta süreyle Microsoft Office programı eğitimi veriliyor. SmartPRO Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda “Profficeyonel 101” sertifikası alacak olan katılımcıların, iş dünyasında en çok aranan özelliklerden biri olan Microsoft Office programı kullanımı konusunda yeterli ve tercih edilebilir hale gelmeleri hedefleniyor. Toplumlar arasındaki dijital uçurumun kapatılmasında eğitimin önemli bir rolü olduğuna değinen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bilişimin Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesine sağlayacağı katkı konusunda şunları söylüyor: “Farklı ve daha ileri bir Türkiye için hem tüm sektörlerin itici gücü olacak, hem de kendi başına güçlü bir ekonomi oluşturacak olan Bilişim, Türkiye’nin kalkınması için en gerçekçi çözüm seçeneklerinden birini oluşturuyor.”
Microsoft Türkiye Ürün Grubu Müdürü Sibel Yılmaz, Microsoft Office ürünlerini çok iyi kullanan kişilerin iş dünyasında her açıdan birkaç adım ileride olduğunu vurgularken, "Bu işbirliğinin amaçlarından biri de Türkiye'deki profesyonel sayısını artırarak ofis yetkinliğini daha da yukarı çekmek ve Microsoft Office’in Excel, Word, Powerpoint ve Outlook gibi bileşenlerini kullanarak verimlilik artışına katkı sağlamak.” diyor.
Geçtiğimiz yıl benzer bir program yürüttüklerini belirten SmartPRO Genel Müdürü Önder Eker ise, “Başlangıçta 1000 kişinin sertifika sahibi olması hedeflenen Profficeyonel programının kapsamı, gördüğü yoğun ilgi üzerine genişletilmiş ve bu olanaktan 2000’i aşkın kişi yararlanmıştı. Her geçen gün artan bir ihtiyaca cevap veren kampanyanın bu yıl da yoğun ilgi göreceğini umuyoruz." dedi.