Arama


BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
2 Eylül 2010       Mesaj #3
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
JoikuSpot ve SymSMB ile 1mb/s wireless ten tel ve bilgisayar arası kablosuz veri transferi

SymSMB programı Nokia 5800 ve benzeri symbian s60 v4 v5 işletim sistemi olan ve wirelesi olan telefonlara kurulan bir programdır. amacı telefon ile bilgisayar arasında yüksek hızda veri transferi yapmak yani telefondaki dosyaları bilgisara veya bilgisayardakileri ise tele kopyalamak ancak bu programı kullanmak için bir wireless modem olması zorunluluğu vardı. benim de adsl ve modem olmadığı için programı etkili bir şekilde kullanamıyordum

Ancak biraz önce çok hoş bir şey keşfettim bu programı adsl hattı yada modem olmadan da kullandım.
Telefonum nokia 5800 vodafon cepnet abonesiyim ve evdeki dizüstü bilgisayarımı da telefona kurduğum Joikuspot ile internete bağlıyorum. Bilmeyenler için Joıkuspot telefona yüklenir ve telefonunu kablosuz modeme dönüştüren bir programdır.

Dosya eklemeyi bilmediğim için gerekli programları ekleyemedim ancak bu programlar googlede mevcuttur.

Harici bir modem olmadan nasıl 1 mb/s hızında veri telefondan bilgisayara gönderdiğime gelince önce SymSMB programını telefonuma kurdum ve ayarlarını yaptım. ayarlarda bağlandı noktası olarak vodafon interneti seçtim (esas nokta burası normalde erişim noktası olarak interneti olan harici bir modem seçilmek zorunda) sonra Joikuspot programını açtım dizüstü bilgisayarımı da internete bağladım. ve SymSMB programını çalıştırdığımda verdiği İp yi ağ komşuları şeklinde \\192.168.2.1 şeklinde explorere girdim ve anında telefonuma bağlandım ve gerçekten saniyede 1 mb hızında telefondan bilgisayara dosya kopyaladım. bu metodun avantajı ev de yada dışarıda kablosuz harici bir modeme ihtiyaç duymadan bilgisayar ve tlefon arasında çok çok hızlı kablosuz veri transferi sağlamaktır.
Son düzenleyen _VICTORY_; 26 Haziran 2013 16:02 Sebep: Düzenlendi.