Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Eylül 2010       Mesaj #4
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

9 yaşında oğlum var ikibuçuk ay önce gece bacağında ağrıyla uyandı ve topallamaya başladı.bir hafta sonra doktora götürdük teşhis koyamadılar ve birsürü hastaneye götürdük emr.lar filimler ve tahliller yapıldı sadece sol kalça eklem aralığında sıvı çıktı dokuzuncu hafta götürdüğümüz prf.sinovit teşhisi koydu.bu süre içinde tüm doktorlar yürümesin koşmasın dediler bunlara uyduk.prf.fizyoterepiste yönlendirdi hareket yaptırıyoruz yürümesi düzeldi ama iki haftadır sağ kalçasının arka kemiğinin ağrıdığını söylüyor aralıklarla bu hastalık bukadar uzun sürermi ve sol taraftan sağ tarafa geçebilirmi sinovitli bu kalça ağrısıyla alakası varmı.

sinovit
Hareketli bir eklemin kapsülünü saran zarın iltihaplanması. Bu durum bir art­rit, kaza ya da enfeksiyon atağının ne­den olmasıyla akut ya da romatoid artrit gibi hastalıklarda kronik olarak görülebi­lir. Eklem şişer, ağrılı ve sıklıkla sıcak ve kırmızı olur.
Sinovitin nedenini saptamak için eklem aspirasyonu (eklemin kaygan sıvısından bir örnek alınması) ya da sinovyum biyopsisi (zardan örnek almak) gerekebilir.
Sinovitin belirtileri istirahatle ve etki­lenmiş eklemin bir koaptör ya da alçıya alınarak eklemin desteklenmesiyle, anal­jezik ilaçlarla, steroid dışı antiinflamatuvar ilaçlarla, ve nadiren de kortikosteroid enjeksiyonuyla geçer. Kronik sinovit sinovektomi (sinovyumun cerrahi ile çıkarılması) ile tedavi edilebilir.

Doktorunuzun tavsiyesini uygulamalısınız.