Arama

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Eylül 2010       Mesaj #22
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

BENCE DÜZ DAHA İYİDİR MESLEKDE HANGİ BÖLÜMÜ OKUYOSAN O BÖLÜMDEN BAŞKA Bİ İŞ YAPAMIYOSUN AMA DÜZDE HER BÖLÜM İSTEDİGİN BÖLÜMÜ SEÇİP ONUN OKUYA BİLİYOSUN AMA MESLEK OKULUNDA HANGİ BÖLÜ İSTİYOSAN O OKUL DEYİL SE O BÖLÜMÜ OKUYAMU YOSUN

KİMSE YE MESLEK TAVSİYE EDMEM

Alıntı

bende bişey sormak istiyorum.ben bu sana 9.sınıfa geçeceğim puanım düşük olduğu için ya kız meslek lisesine yada düz liseye gidebiliyorum sizce hangisi daha avantajlı ve üniversiteye geçiş açısından daha iyi.lütfen bana yardımcı lolurmusunuz

Alıntı

bende sizle aynı durumdayım meslek lisesi okuyorm bu ilk yılım bölüm sonuçlrı belli olmadı çoçuk gelişim istiom sizce iyi mi yoksa düz liseye mi geçmeliyi

Alıntı

bende bu sene 9. sınfa geçtim ama anadoluya filan puanım yetmedi 5 puanla kaçırdım .... meslek lisesinemi gitsen düz liseye mi bilmiyorum lütfen cevap yazın nereye gitsem???

Alıntı

meslek lisesini seçersem ing öğrtmeni olabilirmiyim çok kararsızım yoksa düz liseye mi gitmeliyim

Alıntı

ya benım kafan allak bullak oldu ben meslekte 1..sınıfı bitirdim ama düze gitmek istiyorum sizce bu ileride sorun olur mu bana

Alıntı

yha simdi bn orta ögretim tercihlerimi yaptım ve anadolu meslek çıktı ama gtmemi istemiolar bn şim di baska meslege mi gtsem yoksa düz liseye mi ltf acil

Düz liseden ya da meslek lisesinden mezun olmak arasında önemli farklar vardır. Ama asıl önemli olan sizin ne istediğiniz, hedefiniz ve olanaklarınızdır.

Meslek lisesinden mezun olursanız, elinizde iş hayatına atılmanızı sağlayacak bir belge ve o alanda uzmanlığınız olacaktır. Ama hedefiniz o alanın dışındaysa şansınız azalacaktır.

Alttaki mesajı okuyun.

Üniversitede Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, İşletme, Tıp ve benzeri prestijli bölümleri okumak istiyorsanız Lise, Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesi okumanızı öneririm. Bu okullarda alacağınız eğitimler Üniversite Giriş sınavlarında size daha fazla yarar sağlayacaktır. Meslek liseleri belirli bir hedefe yönelik eğitim verirken diğer belirttiklerim daha kapsamlı eğitim vereceklerdir. Meslek liseleri de kendi ilgili alanlarında ara eleman yetiştiren başarılı okullarımızdır.

Sizlere, okullarınızın ya da dersanelerinizin rehberlik bölümlerine başvurup, sizi ve özelliklerinizi tanıyan eğitimli kişilerden bilgi yardımı ve yönlendirme istemenizi öneririm.