Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
15 Eylül 2010       Mesaj #23
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
İbadetler yüce Allah'ın emrettiği kulluk görevlerinin yerine getirilmesidir. Bu ibadetlerin biri de namazdır. İbadetlerin içinde namaz çok önemli ve öncelikli bir yer tutar. İslam'ın beş şartından biridir. Kadın, erkek bütün inanan insanların yerine getirmesi gereken bir ibadettir.

Namazın dünya hayatı için bir çok faydaları vardır. Ama bu faydaları olduğu için kılınmaz. Yüce Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak niyetiyle kılınır, kılındıktan sonra faydaları ortaya çıkar.

Namaz, diğer ibadetlerin bir çoğunu ihtiva ettiği için de önemlidir. Namaz; abdest alma, Kuran okuma, Allah'a şükretme, Allah'a dua etme, Allah'a yakınlaşma gibi kendi başlarına ibadet olan şartlarla kılınır. Namaz bunlardan meydana gelir, ama bunlar ayrıca emredilen ibadetlerdendir. Dolayısıyla namaz kılarken bir çok ibadeti bir arada yapmış oluruz. Namazın terim olarak karşılığı duadır. Dua kulun Allah'a yakınlaşmasıdır. Secde ise kulun Allah'a en yakın olduğu zamandır. Böylece insan namaz kılarken, yüce Allah'ın huzuruna çıkmış, O'na şükrünü yapmış, O'ndan günahlarının bağışlanmasını dilemiş ve O'na dua etmiş olur. Bu yüzden Peygamberimiz "Namaz inanan insanın miracıdır" buyurmuştur. Miracın Peygamberimizin Allah'a yükselmesi demek olduğunu hatırlarsak, namazın yüce Allah'la beraber olmak gibi bir derinliği olduğunu anlamış oluruz.
Peygamberimizin "Namaz dinin direğidir" hadisinden namazın inanan insan için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. İnsanın dini, içinde güven ve huzur bulacağı bir eve benzetiliyor. Bu ev ne kadar bakım ve özen gösterilirse o kadar sağlamlaşıyor ve güzelleşiyor. Bu evin sağlamlaşması ve güzelleşmesiyle, insanın duyduğu güven ve huzur art ıyor. Bu evin ayakta durabilmesi için diğer unsurlarının bağlandığı bir ana direği var. Bu namazdır. Namaz kılan insanın ruhu ve gönlü arınır ve yücelir. Böylece "Namaz insanı kötülüklerden alıkoyar" ayetinin anlamı gerçekleşmiş olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 8 Aralık 2016 14:17
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....