Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:37, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 08:38
Arama
MaviKaranlık Forum
Mimari Tasarılar - Nakheel Gökdeleni
-
Tek Mesaj #1
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Eylül 2010
Ziyaretçi
Nakheel Gökdeleni - Yine Dünyanın En Yükseği - Dubai
Woods Bagot tarafından Dubai için tasarlanan Nakheel Gökdeleni, dünyanın en yüksek gökdeleni olacak şekilde planlandı.
1400 metre yüksekliğe ulaşarak Burj Halife’yi gölgede bırakacak olan gökdelen, Dubai’deki çok daha büyük bir marina projesinin bir parçası ve eğer inşa edilirse LEED standartlarını karşılayacak.
Projenin bütünü, Nakheel Limanı adında, 270 hektarlık bir karma gelişim projesi. Gökdelen Dubai’nin İslami tasarım öğeleriyle süslü yeni kapital binası olarak hizmet verecek. Alışveriş noktaları, konutlar, ofisler ve kamusal parklar bölgeyi zenginleşen bir kültürel düğüm haline getirecek.
1400 metrelik bina İslami bina tipolojisine uygun şekilde 4 çekirdeğe bölünüp tepesine doğru aralıklar yerleştirilmiş. Bu aralıklar rüzgarın binanın içinden geçmesine izin vererek rüzgar yükünü azaltıyor. Bu dikey kent LEED sertifikalı bir eko gökdelen olacak ve içerisinde atık su arıtma, yağmur suyu tutma, yeniden kullanma, güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve yüksek voltaj enerji dağıtım teknolojisi bulunacak.
Ne zaman başlanacağı kesin belirtilmeyen projenin yaklaşık 10 yılda tamamlanması ön görülüyor.
Kaynak: Mimdap
Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 08:38
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.