Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Diyelim ki Allah zaman yolculuğu yapıyor, insanlığın başladığı andan kıyamet gününe kadar bütün olayları geleceğe yaptığı yolculukla kaydediyor ve sonra geçmişe geri dönüyor, (eğer ışık hızından hızlı hareket etmek mümkünse ki Allah'a göre bu mümkün olmalı, geçmişe yolculuğun yapılabileceği söyleniyor ve zaman göreceli bir kavram) yani bütün herşeyi şu andan itibaren biliyor, bu durumda Allah hiçbirşeye karışmıyor, insanların yapacakları eylemleri de o yaptırmıyor ama geleceğe bir yolculuk yapıyor ve sonra geçmişe dönüyor ve bu sayede herşeyi biliyor. Yani Allah'ın insan eylemleri üzerinde bir etkisi yok karışmıyor, çünkü eğer isteğine göre gelişmiş olsa o zaman imtihan etmeye hakkı olmazdı. Baştan kaybetmeye veya kazanmaya mahkum olduğun bir sınava girmiş gibi olurdun ve bu sondan kaçmak elinde olmazdı. Ama Allah'ın peygamberler göndererek ve vahiyler indirerek bazı olaylara karışmış olduğunu da biliyoruz. Ama peygamberler göndermek dışında insan eylemlerine karışmıyor.

Yani mesela Hiroşima'ya atom bombası atılıp masum bebeklerin kağıt gibi yanacağını kül olacağını biliyordu ama yetişkinleri imtihan etmek için bebeklerin ölmesine izin verdi, çünkü istese bu olayları önleyebilirdi, ama madem ki tüm yaşamı o yarattı , masum bebeklerin ölmesi bize her ne kadar dehşetli bir olay gibi gözükse de Allah dünyada olan bu tür pisliklere müdahale etmeyi gerekli bulmuyor belli ki.

İnsanın nasıl biri olacağını belirlemede çevresel faktörlerin, doğduğu yerin, büyüdüğü çevrenin vs. etkileri yok mu ? Biliyoruz ki bugün bazı insanlar fakirlik içinde, suç oranının çok yüksek olduğu bölgelerde, bazıları ise saraylarda yaşıyor, bazıları çok iyi bir eğitim alıp, bazıları çok cahil kalıyor, İngiltere'de doğanlar Hristiyan oluyor, İslam ülkelerinde doğanlar Müslüman oluyor, hristiyan olup da din değiştirip müslüman olanların sayısı çok çok az, peki hristiyanların hepsi mi kötü insan, hepsi mi akılsız , ve içinde yaşadıkları ortamda düşünülünce biz nasıl diyoruz ki onların kitabı değiştirilmiş, onların papazları da diyor ki İslam yalan dindir. Ve dünyanın en iyi bir insanı olsan da , insanlığa çok yararlı işler yapmış olsan da sırf Hristiyan olduğu için bazı kişiler cehenneme gidiyor ama adam öldüren hırsızlık yapan, tecavüz eden birisi eğer Müslüman'sa veya sonradan müslüman olmuşsa onun cennete gitme şansı var bildiğim kadarıyla. Hem diyoruz ki din bir inanç meselesidir, bir insan düşünelim ki çok temiz kalpli, çok iyi, vicdan sahibi bir insan ve hayatı boyunca adam öldürmemiş, zina etmemiş, çalmamış çırpmamış, alkolden ve kumardan da uzak durmuş, yani günah sayılabilecek birşeyleir yapmamış, aksine tüm insanlığa faydalı işler yapmış fakirlere yardım etmiş, bilim kitapları yazmış, kendisi gibi temiz kalpli çocuklar yetiştirmiş ama bu insan ya Hristiyan, ya da Allah'a inanmış bile olsa, İslamiyet'e inanmamış, evet bu insanın tek günahı müslüman olmamak ve sırf bu inanç meselesi yüzünden cehenneme gidiyor, bu nasıl olabiliyor ben bunu anlamıyorum.

İmtihan dediğimiz şeyin EŞİT ŞARTLAR altında yapılması gerekmiyor mu ? Bugün dünyada eşitsizlik var ve insanlar doğdukları bölgeyi, aileyi, ve yaşadıkları şartları kendileri seçmiyorlar ve biliyoruz ki insanın şekillenmesinde büyük ölçüde çevresel faktörler var. Koyu bir katolik ailede dünyaya gelmiş hristiyan propagandalarıyla beyni yıkanmış bir çocuğun sonradan gerçekten müslüman olabilmesinin ihtimali kaç ? Tüm bunlar göz önüne alındığında bana öyle geliyor ki bu imtihan eşit şartlar altında yapılmıyor, bir de yetişkinler imtihan edilecek diye bebekler kurşunlanıyor, peki o zaman bu nasıl iştir, cevap verirseniz sevinirim.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.