Yaşadıkça Yenilendi
Engelliler Haber ve Bilgi Portalı - Yaşadıkça
Haberler:
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim görevlisi Işık Atasoy, engelli bireylerin yaşadıkları sorunları, engelli kadınların iki kat fazla yaşadığını söyledi. Atasoy, engelli kadınların dışlanmasının düşük benlik saygısına, olumsuz duygulara yol açarak mutsuzluğa ve depresyona neden olduğunu belirtti.
Ayrımcılığa uğrayan ve fırsat eşitliğini yakalayamayan, toplumsal engellerle karşılaşan engelli kadın için farklı derecelerde ayrımcılığın söz konusu olduğunu ifade eden Atasoy, "İşsizlik oranının yüksek olması, daha düşük ücretler, daha az sağlık imkanından yararlanma, eğitim olanaklarının yetersizliği, düşük eğitim, daha fazla fizik sel ve cinsel istismara maruz kalma, kadına yönelik hizmet ve programlara katılım imkanının azlığı ile yoksulluk gibi sorunlar engelli kadınların karşılaşabileceği güçlüklerin sadece bir kaçı. Engellilerin yeterince destek alamamaları ve eğitimin yetersizliği de iş bulamamaya sonuç olarak düşük ekonomiye zemin hazırlıyor. Bu da aileye ve bakımını sağlayan kişilere bağımlılığı daha fazla arttırıyor." dedi.
Devamı
Toplumun Bilinçsizliği Engelli Kadını Yoruyor - Engelliler Haber ve Bilgi Portalı - Y
Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, yerinde denetimin yapıldığı kamuda, “uzaktan denetim” uygulamasına başlayacak. Böylece uzaktan denetim ile devletin harcama ve gelirleri çok daha yakından takip edilecek. Kamu harcamalarındaki olağan dışı artışlar ve devlet kuruluşlarının satın alımlarına dönük fiyat sorgulaması başlayacak.
Edinilen bilgiye göre, uzaktan denetim uygulamasında, sağlıktan gümrüğe bütün kamu kurum ve kuruluşlarının veri ambarlarından yararlanılacak. Pilot uygulaması gerçekleştirilen yeni sistemde, kamu kuruluşlarının veri ambarlarındaki bilgiler, elektronik ortamda analiz edilecek. Uzaktan denetim sonuçlarına göre, kamu kuruluşları yerinde denetime de tabi tutulabilecek. Bu çerçevede ele alınacak, bazı konular şöyle olacak:
Devamı
Yardımlar Uzaktan Denetimle Gözlenecek - Engelliler Haber ve Bilgi Portalı - Yaşadıkç
Kocasını ve üvey oğlunu öldürtmekle suçlanan 41 yaşındaki Amerikalı Lewis'ın avukatı müvekkilinin lO'sunun düşük olduğunu öne sürerek temyiz başvurusunda bulundu.Kocası ve üvey oğlunu ilişki yaşadığı iddia edilen iki adama öldürttüğünü itiraf eden 41 yaşındaki Amerikalı Teresa Lewis, Virginia Eyaleti'nde idam edilen ilk kadın olabilir. Eyalet mahkemesinin damarlarına zehir enjekte edilerek infaz edilmesine karar verdiği Lewis'in kurtulması için son şans temyiz.
Devamı:
Zihinsel Engelli Olması Onu Kurtarmayacak - Engelliler Haber ve Bilgi Portalı - Yaşad