Bitkiler
Zerdeçal
Rizomlarından sarı renk elde edilir.
Ağaç mürver
Meyvelerinden kırmızı tonları renkler elde edilir.
Sütleğen
Toprak üstü kısmından pastel sarı renk elde edilir.
Zeytin
Yapraklarından limon sarısı renk elde edilir.
Aspir
Çiçeklerinden turuncu renk elde edilir.
Nar kabuğu
Kabuklarından cevizle birlikte kremit rengi renk elde edilir.
Kayısı
Yapraklarından limon sarısı renk elde edilir.
Ceviz
Yapraklarından kahverengi tonları renkler elde edilir.
Adi ardıç
Yapraklarından yeşil renk elde edilir.
Adaçayı
Yaprak ve gövdesinden sarı renk elde edilir.
Siyah havuç
Yumrusundan mor renk elde edilir.
Ihlamur
Kabuklarından çam kabuklarıyla birlikte kahverengi renk elde edilir.
Gelincik
Çiçeklerinden kurşuni renk elde edilir.
Şekerciboyası
Meyvelerinden kırmızı tonları elde edilir.
Soğan
Yumru dış kabuğundan kırmızı tonları elde edilir.
Şeftali
Yapraklarından sarımsı yeşil renk elde edilir.
Böğürtlen
Genç dallarından sarı, siyaha yakın gri; meyvelerinden yeşilimsi kahverengi renk elde edilir.
Ebegümeci
Yapraklarından yeşil renk elde edilir.
Porsuk
Kabuklarından gül kurusu renk elde edilir.
Boyacı papatyası
Çiçeklerinden sarı renk elde edilir.
Doğu çınarı
Kabuklarından kırmızı tonları elde edilir.
Ayva
Kabuk ve tohumları kullanılır. Kaynatılarak mavi renk elde edilir.
Safran
Stigmalarından turuncu tonları renkler elde edilir.