Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Eylül 2010       Mesaj #24
Avatarı yok
Yasaklı
Müslüman olmayan birinin yaptığı tüm iyilikler geçersiz olmuyordur Tabiki karşılığı vardır Allah adaletli olduğu için onların yapmış oldukları bu iyiliklerinin mükafatını dünyevi olarak dünyada veriyordur zati... Müslüman olmayan birinin iyiliğinin değeri ancak ahirette yoktur Neden? Çünkü yaşamı müslüman olarak noktalanmadığı için; Bu kişiler iman ederek ölmedikleri için; ahirette hesap gününde, dünyada yapmış oldukları iyiliklere bakılmıyordur ve sonuçta yapmış oldukları iyiliklerin karşılığını da Allah dünyada verdiği için diğer tarafta bu konuda bir hakları da olmuyordur imanlı ölmedikleri sürece...Ayrıntılara dikkat ederek okuyun Üstteki mesajımın sonunda verdiğim ayette de Allah bu durumu açık seçik bir şekilde bildirmiş Bunun ötesi yok.

(Kâfirlerin iyi ve faydalı işleri fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu küller gibidir. Âhirette o işlerin hiç faydası olmaz.) [İbrahim 18]

"ingilterede hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olsaydım büyük bir olasılıkla hristiyan olarak yaşamımı sürdürüp o şekilde ölüp cehenneme gidecektim dediğiniz gibi..."

Doğru ama bu cümleyi ben farklı anlamda kullandım ve akabinde de açıklamasını vermiştim Yukarıda ve ondan önceki mesajlarımda... Kişinin yapacağı fiillere göre Allah'ın dilemesi devreye giriyordur demiştim Öncelikle ben bir arayış içine giriyorumdur bir çaba gösteriyorumdur buna bağlı olarak da Allah beni yönlendirip gerçeği bulmamı sağlıyordur Yani o arayış içine girmesem inandığım şekilde bir hristiyan olarak yaşayacak ve öldüğümde cehenneme gidecektim o zaman...Kısacası burada hem kulun inanç bağlamında bir arayış içine girip bunu istemesi hem de Allah'ın dilemesi söz konusudur Bu böyle olmasaydı o zaman Allah bir anda tüm gözlerdeki perdeleri kadırırdı bu da imtihanın bir parçasıdır.

İnanç konusu ayrıdır evet neden ? Çünkü herşeyden önce inanç; kalp işidir,gönül işidir Biri müslüman,diğeri de hristiyan olan iki kişiden biri fakir olup sefil bir hayat sürerken,diğeri zengin olup rahat bir hayat yaşayabilir Ama bu durum her iki kişinin de inancın da bir değişiklik oluşturmuyordur Çünkü içinde bulundukları dünyevi şartlar ya da fiziksel konumları ne olursa olsun o şekilde inanmışlardır ve bu doğrultuda yaşamlarını sürdürürler İnanç açısından imtihanda eşitlik bağlamında ise; İnanan,inanmayan tüm kullarına Allah Her şeyi açıkca bildirmiş,akıl vermiş,düşünme ve sorgulama imkanı vermiş, önlerine bir yol koymuş bu açıdan bir eşitlik sözkonusudur...