1.)insan vücüdunda asit-baz dengesinin bozulması durumunda ne gibi değişiklikler ortaya çıkar?
Canlılığın sürdürülmesi için hücrede yada hücreler arası sıvılarda asit ve baz dengesinin korunması gerekir. bozulması durumunda suda çözündüğü zaman iyonlaşamaz ve metabolizma düzenlenemez.
2)et yediğimizde hangi polisakkariti vücudumuza alırız?
Et yediğimizde hayvansal polisakkariti vücudumuza alırız. hayvansal depopolisakkaritte depo edilir.
3)kahvaltıda neden şekerli besinlere yer vermeliyiz?
Enerji vericidir.vucudun direncini arttırır.örneğin; üzüm sekeri, süt sekeri ve meyve sekeri vucudun direncini arttırır.
4)enzimler hangi prensibe göre çalışır?
Enzimlerin çalısmasına etki eden etmenleri sıcaklık, pH derecesi, enzim yoğunluğu, substrat yüzeyi, su ve kimyasal maddeler prensibine göre sıralanır.
5)asitler su içinde çözündüğünde
( H+ ) veren bileşiklerdir.
6)bazlar su içinde çözündüğünde
( H+ ) veren bileşiklerdir.
7)yağ asitlerinin karbon atomları arasında çift bağ bulunuyorsa
doymamış yağ asitleri olarak adlandırılır.
8)organik bileşiklerden biri olan vitaminler vücutta
yağda çözünen ve
suda çözünen olarak rol oynar.
9) hekzoz
10uncuyu bulamanım bizde yapmamısız cunku