Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sushi yapılırken pirinç ile balık eti arasına küçük miktarda wasabi denen bir bitkinin rendelenmiş hali olarak konur.
küçük miktarda konur çünkü aşırı yenirse Ağız,burun ve kulaklarınızdan alevler fışkırır Msn Happy o kadar acıdır.
herşeyde olduğu gibi wasabinin de aşırı tüketilmesi zararlıdır.
Bu bitkinin Antibiyotik özelliği vardır. Kanserden korumada etkilidir. astım ve alerjinin reaksiyonlarını engeller.
ağrı kesici etkisi vardır, enfarktüs ve beyin felçlerine yol açan kan pıhtılaş­masını önleyerek kan dolaşımına yardımcı olur.

Sushide balığın günlük olması gerekir ve hazırlandığı yer için bütün yiyeceklerin hazırlanması için gerekli olan hijyenin sağlanması yeterlidir.

Yediğimiz yiyeceklerin imal edildiği yer hijyen olmazsa, kullanılan besin maddeleri bayat veya çürük olursa vs.
ne kadar zararlı ise sushi için de aynısı geçerlidir. Aksi taktirde hiç bir zararı yoktur. Sadece bizler çiğ balık yemeye alışık olmadığımızdan
bize ters geliyor. Ama pastırmada çiğ et olduğu halde kültürümüze ait bir yiyecek olduğundan yemek hiç ters gelmez Msn Happy