Arama


KÖKLER - avatarı
KÖKLER
Ziyaretçi
29 Eylül 2010       Mesaj #31
KÖKLER - avatarı
Ziyaretçi
önce nötrino arkadaşımıza tafsilatlı ve ''efradını cami ağyarını mani'' cevabından ötürü teşekkür etmek isterim.. söylenmesi gerekeni söylemiş.. bir kaç şey ilave etmek istiyorum..

kader mevzu İslam Dininin temelini teşkil eden itikad boyutunun bir şubesi.. 6 esastan biri... ilkin ilkinde Allah'a, Onun varlığına birliğine ve sıfatlarına iman geliyor.. sonra Peygamberlere, sonra kitaplarına... vd. ve İMAN:
lügatte: ''İman, lügatte, bir şey'e tereddütsüz inanmak ve kesin olarak, içten ve yürekten bağlanmak demektir. ''
dini anlamda: ''Allah'ın varlığına, birliğine, tereddütsüz inanmak ve Hz. Muhammed'in (asm) peygamber olduğunu ve bize bildirdiği şeylerin hepsinin hak ve doğru bulunduğunu, hiçbir şüphe duymadan kabul ve tasdik etmektir.'

iman kalbi bir haldir inanmak kalple olur. dinin itikad ve amel boyutuna dair esaslardan birindeki şüphe imanı bozar, inkar ise dinden çıkarır...

şimdi ilk başta nasıl bir İlaha inanıyorsun? Allaha iman ederken O'nun bütün kainatın yaratıcısı var edicisi, zaman ve mekan üstü, her şeye hakim, mutlak güç ve kudret sahibi, insana mahsus her türlü acizlikten eksiklikten münezzeh ve uzak oluşuna inanmış olan biri daha da ''zaman yolculuğu'' gibi bir yakıştırmayı ''farz edelim'' minvalinde bile olsa Allah azze ve celle için kullanamaz, kullanmamalı. kullanıyorsa en temel mevzuda sallantılı olduğunu gösterir, daha başlarken sakata düşüyor demektir . kaldı ki bunun ötesinde ''doğru düşünce olmadan doğru düşünme faaliyeti olamaz'' gerçeğinden hareketle kader mevzuunda düşünmesi eksikli yanlış olacak sonuçlara ulaşaktır. müessiri tanımadan eseri (kader) hakkında rastgele tarzında sistemsiz bir düşünüşün doğruya ulaştırmaması.. Mutlak kadirin kainattaki zerreden kürreye her şeye şamil kudretini bir nebze olsun müşahede etmeden yaşama son derece kabaca bir bakış açısıyla yaklaşıp olan bitenden yola çıkıp İlahi Adaleti yargılamaya(!) kalkışmak akılcı geçinen akılsızlıktan mantıklı görünmeye çalışan mantıksızlıktan başka şey olamaz. öyle ya, insandaki ''aklı'' ve ''adalet hissi''ni bile yaratıp insanın özüne yerleştiren O iken hangi adalet kıstasıyla kimi yargılıyorsun! misal bir matematik 'ilmi''nde bile daha kerat seviyesinde birine matematik profösörünün asırlık problemi çözümü hakkında ne demek düşer? can vereni aldığı can için (savaş mavaş vs sebebi nolursa olsun) sorgulamak ne derece akıllılıktır!.. arkadaşım haklı olarak demiş ki, imtihan sırrıdır... evet imtihan olan çocuklar değil, akıl sahibi büyükler. ÇOCUKLARI MASUMLARI ÖLDÜREN KİM-LER? HANGİ ANLAYIŞ? HANGİ İDEOLOJİ? buna bakmalı.. ırakta afganistanda çeçenistanda doğu türkistanda yani islam ülkelerinde başta olmak üzere dünyanın hemen her yerinde masumları öldüren süründüren anlayışa bakmalı.. HRİSTİYAN-YAHUDİ BATI EMPERYALİZMİ DEĞİLMİDİR GÖKTEN BOMBALAR YAĞDIRAN, MİLLETLERİ SÖMÜRÜP AÇ BIRAKAN? İYİYLE KÖTÜNÜN SAVAŞIDIR YERYÜZÜNDEKİ İMTİHAN! HANGİ TARAFTA YERİNİ ALACAĞINDIR MESELE! biz insanoğluna kaderden pek az bilgi verilmiş. şudur: bir hikmet için yaratan, yaşatan, öldüren odur, mutlak güç kudret O'nundur.... dilediğine hidayet verir dilediğini saptırır.. vesselam.

(şuraya bakılabilir:
kader ve hikmet)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.