Arama


kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
29 Eylül 2010       Mesaj #2
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Yağmur
Yağmur
, bir çeşit yağıştır. Yağmur bulutlardan Dünya'nın yüzeyine ayrı su damlalarının düşmesi ile oluşur. Tüm yağmur damlaları yüzeye ulaşmaz, bazıları düşme esnasında kuru havadan geçerken buharlaşır.

Yağmurun faydaları:
*Yağmur su döngüsünün gerçekleşmesini sağlar. Yer yüzündeki sular yağmu sayesinde temizlenir.

*Yağmur suyu tarla bitkileri için yararlıdır. Sulama yapılarak da bitki yetiştirilebilir. Ancak yağmur suyunun mineral bakımından zengin olması ve belli bir nokta yerine bitkinin her yerine etki etmesi verimi artırır.

*Yağmur suyu içilebilir. İçerdiği minerallar bakımından yararlıdır. Saçlara, ellere ve vücuda sürülebilir. Cildi yumuşacık yapar.

*Yağmur ormandaki ağaçların su ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ormanlar sayesinde canlılığın devamı için gerekli oksijen elde edilmektedir.

*İlk baharda yağan yağmurlar sayesinde çiçek tozları ve polenler atmosferde dolaşmakta ve bitkiler arası çeşitliliği ve döllenmeyi olumlu etkilemektedir.

*Yağmur burnunuzu, yanaklarınızı, bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder.

*Birçok farklı formda meydana gelebilir, bunlar nemli hava havadan aldığı tozlarla ve de güneş ışığı altında pişmekte. Bulutlar resmen canlanmakta bir bakıma, çünkü içlerinde indirgenmiş demir, çinko , mangan, vb. gibi eser elementler ile arginine, alanin, proline, valine, ıysine, histidine, aspartik asit, glutamik asit serine vb. gibi hayatın temel taşları olan aminoasitlerle zenginleşmekte.


Yağmurun zararları:
*Yağmurun en büyük zararı sel oluşumuna sebep olmasıdır. Seller yüzünden insanlar hayatlarını kaybetmekte ve maddi zarara uğramaktadır.

*Bazen ulaşımı aksattığı da görülür. Yağmurlu havalar lastiklerin kayması yüzünden kazalara sebebiyet verebilir.

*Çok yağması durumunda bazı tarla bitkilerinin gelişmesini engellemekte ve hatta çürümelerine bile yol açabilmektedir. İncir bitkisinin hasadını fazla yağmur yağması engelleyebilmektedir.

*Kışın yağmur yağması sonucu biriken suların buzlanması da insan hayatını olumsuz etkiler.

* Çığ düşmesi, yıldırım çarpması kasırga, fırtına ve hortum yağmurun diğer zararlarıdır.
My one regret in life is that I am not someone else.