Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
1 Ekim 2010       Mesaj #10
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Ozon yağı yaralara, kanamalara iyi gelir mi ?

OZONLU YAG

Bugün dünyada pek çok Ozon Terapi merkezlerinde kullanilmakta olan bu yag pek çok hastaligin tedavisinde yardimci unsur olarak kullanilmaktadir. Hastaliklarin yani sira estetik ve kozmetik sektöründe de pek çok ürünün hammaddesi olarak bu yagdan faydalanilir. Bazi yabanci arastirma firmalarinin yapmis oldugu arastirmalar neticesinde bu yagin ;


  • Cildin Yenilenmesi ve Genç Görünüm
  • Deri ve Hücre Canlandirilmasi
  • Kuru Ciltler
  • Yaniklar ve Günes Yaniklari
  • Kirisiklarin Giderilmesi
  • Mayasil ve Egzama
  • Ari,sivrisinek ve böcek sokmalarinda
  • Sivilcelerde
  • Masaj ve Spa Salonlarinda ve Kas agrilarinda masaj yaparak
  • Bayanlarda Sellülit ve Varis tedavisinde
  • Sedef ve Vitiligo gibi cilt lezyonlarinda
  • Cilt ve tirnak(Onikomikosiz) Mantarlarinin tedavisinde
  • Grip-Nezle durumlarinda burun yoluyla
  • Agiz Pamukçuklarinda,Aft-Uçuk tedavisinde
  • Hemoroid tedavisinde
  • Kullanimi mevcuttur.


    Bu yag vücudun her yerine sürülebilmesinin yani sira, içilerek, kulak içine, burun içine internal uygulamalarda da kullanilir.Hiçbir katki maddesi yoktur.


    Yagi vücudumuzda kullandigimiz durumlarda; mümkünse gece yatmadan evvel kullanimi uygundur. Böylece sabaha kadar ozon vücut tarafindan emilimine edilecek ve yag sürülen bölgenin uzunca müddet su ile temasindan kaçinilmis olacaktir. Böylece yagin daha etkili bir kullanimi saglanir.

    DIKKAT: Lütfen Ozonlu yagi kullanir kullanmaz tekrar buzdolabinizda saklayiniz. Kesinlikle dondurucu bölümüne koymayiniz. Hafifçe donma gördügünüz durumlarda bu yagin etkisinde en ufak bir kayba yol açmaz. Böyle durumlarda çözünmesi için 5 ile 10 dk. bekleyebilirsiniz.

    Kullanim miktari olarak; Yüzünüzün tamami için yarim çay kasigi yeterlidir. Kullanacaginiz bölgenin temiz olmasi ve sadece islanacak kadar sürülmesi yeterlidir.

    Ürün, Saglik Bakanliginin izni ile üretilmektedir.


    Ozonize natürel yagin ciltte kullanilmasi 1870'lere dayanir. 1950'ler de Avrupa'da popüler hale gelmistir. Bu durum içersinde pek çok tibbi yayin vardir.

    Ozonize natürel yag cildin iltihapli durumlarinda “(dermatitis) ki bu gurupça kontakt dermatit atopic dermatitis, seborrheic dermatitis ve s***kça bacak toplar damar yetmezligi(varis) esliginde görülen staz dermatitis sayilabilir etkilidir.

    Ozonize naturel yag cildin mikrobik enfeksiyonlarinda örnegin stafilakoksik nedenli cellülitis, impetigo, ecthyma, erysipel, fuliculitis, fronkl, karbonkül, yumusak doku enfeksiyonu(hidradenitis suppürativa) tirnak yatagi iltihabi (pronychia), erythrasma, yüzük seklinde yüzeysel mantar enfeksiyonlari (dermatophytes), candidiasis de, psoriasis, ilaç döküntüleri, erythema multiforme, erythema nodosum, granuloma annulare de etkinligi görülmektedir.

    Ozonize natürel yag yatak yaralarinda (decubitus) ve cerrahi sonrasi sekonder enfeksiyonun önlenmesine basari ile kullanilir.

    OZON YAGININ KULLANIM SEKILLERI – BIOGREEN OZON YAGI

    BioGreen Ozon Yagi, istenilen bölgeye birkaç damla damlatilarak masaj yapilir.

    Aft ve agiz yaralarinda bir iki damla ozonlu yag pamuga damlatilarak agiz içi silinir yada küp seker üzerine damlatilip pastil gibi emilebilir.

    Selülit ve varis için bileklerden yukari dogru masaj yapilarak uygulanmalidir.

    Uçuk ve dudak çatlaklari için gece yatmadan önce sürülmelidir.

    Pisik ve kizarikliklarda bölgeye uygulanmali uzun süre su ile temas edilmemesi saglanmali, en ideal gece uygulanmasidir.

    Sinir sikismalari eklem ve kas agrilarinda yedirilerek masaj yapilmali gün içerisinde tekrar edilmelidir.

    Cilt bakiminda hücrelerin yenilenme sürecini desteklemesi için gece yatmadan önce birkaç damla ozonlu yag cilde tatbik edilmeli ve sabaha kadar beklemelidir. Uygulandigi bölgede kan akisini sagladigi için agrilarda yorgunlukta uygulanmalidir.

    Açik yara ve yanik üzerine uygulamalarda kisa sürede basarili sonuçlar alinabilmektedir. Açik yara üzerine tatbiki yine birkaç damla damlatilip bölgenin sarilmasi seklinde olmalidir.

    Kizarikliklar ve alerji içinde kullanilmaktadir. Saç derisinde kasinti ve pullanmayi günlük düzenli kullanimlar sonunda gidermektedir. Sedef-egzama gibi birçok alanda kullanimi mevcuttur.

    Yapilan bilimsel çalismalara göre “ ozonlu yag ” kullanimindan sonra en belirgin duygu kisinin kendini daha iyi ve zinde hissetmesidir. Uzun süreli korunabilmesi için her kullanim sonrasinda agzi kapali olacak sekilde buzdolabinda saklanmalidir. Dondurucu bölüme konmamalidir
kaynak