Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben teşekkür ederim.
Verdikleri gerçek wasabi ise tabi ki faydalıdır. Wasabinin Japonya'da yetiştiğini biliyorum. Başka ülkede yetiştiğini şu ana kadar duymadım.
bu sebeple alırken yada kullanırken Japon malı olmasına dikkat etmek gerek. gerçek olması açısından bu daha doğrudur.
Eskiden Wasabiyi bulamadıklarında yada pahalı olduğu için hardalı gıda boyası ile renklendirip çakma wasabi yapıldığını duydum.
Wasabiyi yediğinde değil de nefesini verirken ağız ve burnunda bir yanma hissedersin. Hardalın tadına yakın bir tadı vardır.
Hatta yeşil hardal yada japon hardalı da dediklerini duydum. Esasen taze wasabinin kökü rendelenerek yenir. Taze de yenebilir yaprakları ve wasabi köklerinin sıcak bir lezzeti vardır
Fakat mevsim faktörü yada tazeliğini kaybetmesi gibi nedenlerden toz halinde de satılır.