Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
12 Ekim 2010       Mesaj #11
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ama ben düz liseye gitmek istemiyorum. zübeyde hanım kız teknik ve anadolu kız meslek lisesine gidemiyecekmiyim ? ama ben şu şekilde düşünmüştüm. ben buraya giderim. sayısalımı geliştirirm. ve daha sonra mimarlık üniversitesine giderim diye düşünmüştüm. bu şekilde olamaz mı ? ben düz lise istemiyorum . . .

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

nasıl yani meslek lisesine gitsen mimar olamıyor musun? ben şuanda meslek lisesinde okuyorum. lise 2 öğrencisiyim.grafik ve fotoğraf bölümündeyim. ama mimar olmak istiyorum. puanlarım onu tuttuğu için orya gittim. düz lise de istemediğim için meslek olarak gittim. ama mimar olmak çok istiyorum. sayısalımı düzeltip. mimar sinan güzel sanatlar lisesinde mimarlık okuyabilirim dimi meslek lisesi mezunu olsamda ?

Mimar Sinan Üniversitesi demek istediniz sanırım. Alttaki mesajları okuyun. Okulunuzun rehber öğretmenlerinden de bilgi isteyin.

Alıntı
Daisy-BT adlı kullanıcıdan alıntı


Mimar olmak için meslek lisesi yerine düz lise, anadolu ya da fen liseleri daha uygundur.

Mimar olmak için ancak teknik üniversite ya da üniversitelerin mimarlık fakültesi veya mimarlık bölümünde 4 yıl okumak gereklidir.

Mimar olmak istiyorsanız, meslek lisesi yerine düz lise veya anadolu-fen lisesi tercih edin ve düz liselerin fen-sayısal bölümlerinde matematik ve fen derslerinizi geliştirin.

"Mimarlık Lisesi" yok, üniversitelerin mimarlık fakülteleri veya mimarlık bölümlerinde okuyarak mimar ünvanını alabilirsiniz. Teknik üniversitelerin mimarlık fakülteleri vardır. Diğer bazı vakıf ya da devlet üniversitelerinin de mimarlık ve mühendislik fakültelerinde mimarlık bölümleri bulunmaktadır. İç mimarlık için de genellikle güzel sanatlar fakültelerinde ilgili bölüm vardır.

Bu yıl uygulanacak sistemin, ki kaç yıl devam eder bilemiyoruz, özellikleri hakkında en iyi başvuru yeri okulunuzun veya dersanenizin rehberlik bölümleridir. Yapı meslek liselerinde verilen eğitimin mimarlık mesleğinde çok işe yaradığını ve eğer yetenek sınavıyla öğrenci alan iç mimarlık vb bölümlere girecekseniz başarı oranlarının iyi olduğunu biliyoruz. Ama mimarlık fakülteleri, teknik bir eğitim olduğu için; sayısal, yani fen ve matematik puanları önemli. Anadolu meslek liselerinin teknik bölümleriyle bu konuda gelişebilirseniz olur ama asıl önerim düz ya da anadolu liselerinde sayısal ağırlıklı eğitim görmenizin daha faydalı olacağıdır.

Mimarlık Fakülteleri sayısal puanla öğrenci alır ve puanları yüksektir. Gitmek istediğiniz üniversiteye ve o üniversitenin bulunduğu şehire göre değişir. Teknik üniversitelerin puanları daha da yüksektir. Çalışma temponuzu yüksek tutun ve sayısal derslerine ağırlık verin.