Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
17 Ekim 2010       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

herkese merhaba, yillarca yutkunma zorlugu cektim ve bogazimda bir yumru ile dolastim..sonra ogrendim ki bu dunyada pek cok kisinin yasadigi bir problem, kesinlike yanliz degilsiniz, hastaligin ismi globus hystericus..internette arastirin, binlerce insan bundan muzdarip..stresle ortaya cikiyor ve pek kiside nefes alamama gibi ciddi boyutlara erisiyor. sonunda problemin ne oldugunu bulmak beni cok rahatlatti, gerci cok bir caresi yok..

sevgiler


Sık yutkunma fizyolojik bir nedenle de olabilir, tam iyileşmemiş bir genizdeki sorundan da psikolojik bir nedeni de olabilir. Sürekli ise ve artık sizde rahatsız edici bir hal almış ise, ki öyle görünüyor. önce bir KBB uzmanına görünmeniz iyi olur. Geçmiş olsun. Biz tedaviye yönelik doktor ya da uzman önerileri yapamayız ama bilgililendirme amaçlı olarak yazdıklarımı okuyun.

Yutkunma zorluğundan söz etmemişsiniz. Yutkunma sorunlarının o kadar çok nedeni olabilir ki. Mide ekşimesi, diyafram fıtığı, ülser, sigara içmek, aort anevrizması, botülizm, guatr, kanser, Parkinson hastalığı, nevralji, tetanos, trioidit, Wilson hastalığı, anafilaksi, özafagus daralması, Üst solunum yollarındaki bir viral veya bakteriyel enfeksiyon, vb.

Siz anladığım kadarıyla, normal yutkunabiliyorsunuz, ama yiyecekler boğazınıza diziliyor ve aşağı gitmeyecekmiş gibi oluyor veya boğazınızda sanki bir yumru varmış gibi oluyor. Bu duygu stres ve bunaltının belirtisi olabilir. Yemek yerken daha fazla içecek almak yardımcı olabilir. Doktorunuza danışarak stres atma ve gevşeme teknikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.