Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ekim 2010       Mesaj #15
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 6. sınıfta 398 7. sınıfta da 429 puan aldım 8. sınıfta da 410 un üzerinde alsam ve anadolu lisesine gidersem eğer doktor olabilirmiyim
acaba?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

açık lise okuyanlar doktor yada hemşire olabilirmi

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba düz liseden doktor olunabilir mi ?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

6.da356 7.da 320 8.da450 aldım doktor olurmuyum

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

doktor olabilmek için üniversite sınavına girip tıp fakültesini kazanmanız gerekmekte

fen lisesini kazanabilirseniz daha faydalı olur tabii ama düz liseye giderseniz ve sayısal alanı seçerseniz de üniversite sınavında çözmeniz gereken soruların derslerini okulda görmüş olursunuz

sağlık meslek liseleri doktorluk için bir avantaj sağlamıyor sağlık meslek lisesine giderseniz hemşirelik ebelik gibi bölüm tercih etmek istediğiniz de üniversite sınavından aldığınız puanla birlikte ek puan veriliyor fakat doktorluk için ek puan söz konusu değil ve doktorluk için gerekli sayısal dersleri sağlık meslek lisesinde yeterince göremeyebilirsiniz.

o yüzden düz lise de sayısal alan seçmeniz daha yararlı olacaktır fen lisesini kazanabilirseniz daha iyi tabii sağlık meslek lisesine giderseniz çözmeniz gereken sayısal ağırlıklı soruları okul dışında kendinizin öğernmesi gerekir.

umarım yardımcı olabilmişimdir başarılar.. bence böyle yapsanız iyi olur

Önce liseyi bitirip tıp fakültesini kazanmalısınız. Tıp fakültesini bitirdikten sonra da tıpta uzmanlık sınavını kazanıp yaklaşık 4 yıllık eğitim-çalışmadan sonra cerrah olabilirsiniz.

Doktor olabilmek, Tıp Fakültesi kazanabilmek için sayısal bölüm okumalı ve matematik ve fen derslerinde başarılı olmalısınız. Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Liselerin fen-sayısal bölümlerinde başarılı öğrenci olmaya çalışın. Hedefiniz güzel ve bu hedef için size düşen çalışmak. Başarılar dilerim.

Sayısal konularında başarınızı geliştirmek için önce bu konuları sevmenizi ve oyun oynarken aldığınız keyifle problemleri çözer hale gelmenizi öneririm. Hem çok problem çözün hem de çok sayıda test. Böylece hem sayısal bilginiz artacak hem de sınavlara yönelik hız kazanacaksınız.

Kendinizle ilgili özel bilgi yardımını okulunuzun ve varsa dersanenizin Rehberlik bölümünden mutlaka almanızı öneririm. Sizi yönlendireceklerdir.
Son düzenleyen Safi; 31 Mart 2018 03:25