Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ekim 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar...

Ben öncelikle şunu söylemek isterim, Bir çok mesajı okudum şu tabirleri gördüm sosyoloji okuyorum formasyon alınıyomu, nasıl öğretmen olunuyo v.s arkadaşlar sosyoloji okuyan biri bu kadar cahil olmamalı araştırmalı, dünya görüşü farklı olmalı. Yeri geldiğinde aykırı, yeri geldiğinde uysal olmalı.

Arkadaşlar sosyoloji okunması hem kişilik hemde dünya görüşü açısından çok farklı. İnsanın düşüncesini değiştiren, görüş açısını genişleten bir bölüm. Bu bölümü puanınız yetmediği için seçmeyin gerçekten sevdiğseniz seçin yoksa hayattan bezdirir insanı. Sosyoloji yıldızı parlayan bir bölüm ülkemizde bunu neye dayanarak söylüyorum; 2 yıl öncesine kadar bu ülkede sosyoloji bölümünü bitirenler sosyolog olarak atanmıyorlardı farklı isimde, farklı statüde atanıyodu ama artık bölüm mezunlarımız kendi kimlikleri, statüleriyle atanıyor.

Bu bölümde öğretmen olunuyor mu? Evet olunuyor. Yurt genelinde artık 4 üzerinden 2,5 ortalama ve 2 dersten fazla alttan dersi olmayan kişiler 3. yıllarında formasyon almaya başlıyorlar ama bazı üniversiteler vermiyo ona dikkat edin.

Bence bu bölümü seven ve bu bölümde kendini iyi yetiştiren kişi gerek devlet olsun gerek özel sektör olsun iş bulabilirler.

saygılarımla sosyolog bir kardeşiniz
Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Haziran 2013 10:25