Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
26 Ekim 2010       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bu sorunun cevabını bulamadım lütfen bana yardımcı olun en kısa zamanda cvp lazım lütfen..çok acil!!! Msn Sad(((

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

banada lazım

Ördekler

Yeryüzünün dört bir yanına dağıl*mış 100'ü aşkın ördek türü vardır. Ördekler akrabaları olan kazlardan daha küçük yapılı ve daha kısa boyunludur. Uçarken de kanat*larını daha hızlı çırparlar. Ördekler suya kazlardan daha bağımlıdır. Birçok türün er*keği, özellikle başlarında bulunan parlak tüy*lerle dikkat çeker. Dişilerin tüyleri oldukça soluktur. Çoğu ördeğin kanatlarında "kanat aynası" denen değişik renkte bir bölge bulu*nur. Erkekler kuluçkaya yatmaz ve yavrular yumurtadan çıktıktan birkaç saat sonra koşup yüzmeye, kendi başlarına beslenmeye başlar. Erişkinler yavrularla ender olarak ilgilenir. Dişiler kuluçkaya yattığında, erkekler uçama*yacak ölçüde tüy döker ve bir süre dişilerinki gibi soluk tüylerle dolaşır. Ama sonbaharda yeniden parlak renklerine kavuşurlar.

Bazı ördekler üredikleri ve kışı geçirdikleri yerler arasında uzun yolculuklar yapar. Göz*de av kuşları arasında sayılan ördekler bu göç sırasında konakladıkları yerlerde de önemli ölçüde avlanmaktadır. Öte yandan kuş göz*lemcileri ördeklerin göç yollarını öğrenmek için çok sayıda ördeği yakalayıp markalaya*rak salıverirler. Kuşun bacağına geçirilen bu markalarda bir adres ve sayı bulunur. Daha sonraryakalanan, avlanan ya da ölü olarak bulunan ördeğin markasından nereden geldiği kesin olarak saptanır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.