Arama


tersinim - avatarı
tersinim
Ziyaretçi
29 Ekim 2010       Mesaj #21
tersinim - avatarı
Ziyaretçi

Bir Deli Bir Kuyuya Bir Taş Atar Kırk Akıllı Çıkaramaz. (Atasözü)


=Evrim teorisi savunucularının dinmez baş ağrılarından=
İlk Canlı Hücresinin Nasıl Oluştuğu Sorunu


Evrim teorisinin temelini canlıların zaman içinde, rastlantılarla ve pozitif yönde değişim (evrim) geçirdiklerini; bu gün hayranlık ve şaşkınlık içinde izlediğimiz milyonlarca cins, tür ve çeşitteki canlıların evrimsel mekanizmalar sayesinde meydana geldikleri varsayımı oluşturur. Bir Yaratıcı İrade’nin varlığını kesin bir dille ret ve inkar eder.
Teorinin kurucusu ve duayeni Charles Darwin Türlerin Kökeni ismini verdiği meşhur kitabında evrim mekanizmaları konusunda uzun uzun açıklamalarda bulunmasına, kanıtlar göstermeye çalışmasına rağmen ilk canlı hücresinin nasıl oluştuğu konusunda herhangi bir bilgi vermez. Bu konudaki tek açıklaması dostlarından Asa Gray’a yazdığı mektuptadır. Darwin bu mektubunda ilk canlı hücresinin bir sıcak su havuzunda rastlantılarla oluştuğunu yazar.
Fakat bilim ve teknoloji ilerledikçe bir canlı hücresinin sırları ağır aksakta olsa çözülmeye başlandıkça, bir canlı hücresinin insanoğlunun tarih boyunca karşılaştığı en kompleks yapı olduğu, böyle kompleks bir yapının sellerin sıcak su havuzlarına sürükleyip getirdikleri çerçöplerden rastlantılarla oluşamayacağı anlaşılınca bu varsayım büyük bir darbe almıştır.
Evrim savunulacaksa her şeyden önce savunucuları tarafından bu soruya (canlılığın nasıl başladığı sorusuna) şöyle ya da böyle bir cevap vermek zorunluluğu vardır. Aksi halde teori temelsiz kalır.
Evrim teorisi savunucuları genelde yaptıkları bu konuyu da basite indirgeyerek açıklamaya çalışmışlardır. Onlara göre rastlantılarla ilk oluşan kompleks bir hücre değil basit bir biomoleküldür. Canlı hücresi bu biomolekülün zaman içinde evrimleşmesi sonucu bu gün hayranlık ve şaşkınlık izlediğimiz kompleks canlı hücresini oluşturmuş diğer canlılarda bu hücrenin aşamalı evrimi sonucu meydana gelmişlerdir.
Fakat bu basite indirgeme görünüşte ilk canlı hücresinin nasıl oluştuğunu açıklar gibi görünse de pek çok mantık hatalarıyla doludur. Evrim teorisi savunucuları bu basite indirgemeyi yaparken şu soruları kendilerine sormalıydılar.
Rastlantılarla oluştuğu kabul edilen bu basit biomolekül:
1)-Beslenmeyecek midir?
2)- Atıkları vücudundan atmayacak mıdır?
3)-Aldığı besinleri enerjiye (ATP enerjisine) çevirmeyecek midir)
4)-Kendini zararlılardan korumayacak mıdır?
5)-Üremeyecek midir?
Canlılığa mahsus bu özellikler onlarcaya çıkarılabilir ve hepside yaşamın oluşumu ve devamlılığı için olmazsa olmazlardandır. Bir canlı hücresi bütün bu özellikleri alt mekanizmalarıyla birlikte eksiksiz ve bir bütün olarak sahip olmak zorundadır. Diğer ifade ile rastlantılarla ilk oluştuğu iddia edilen basit biomolekül kompleks bir hücredir.
Gördüğünüz gibi evrim teorisi savunucuları ilk canlı basit biomoleküllerdi, daha sonra evrimleştiler varsayımı ortaya atarken bir kez daha akıl, mantık ve bilim dışına çıkmışlar, baltalarını bir kez daha taşa vurmuşlardır.