Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Ekim 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır?
Ad:  Badem ve Faydaları.jpg
Gösterim: 362
Boyut:  19.1 KB

Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Badem Yağı Cilde Kullanımı

Badem yağını cildinize kullanırken fazla kullanmamaya özen gösteriniz. Kullanım esnasında masaj yaparak uygulayınız. fazla yağ tüketmemeye özen gösteriniz, siz yağı fazla sürdünüz diye badem yağının faydası artmaz, aksine fayda yerine zarar görürsünüz. Badem yağının tüylenme yaptığını kullanım esnasında unutmayınız. Bu yüzden badem yağını özellikle tüylenme olabilecek sizi rahatsız edebilecek bölgelerde daha dikkatli kullanınız.

Badem Yağının Hamilelerde Kullanımı

Badem yağı hamilelik çatlakları için kullanılan popüler yağlardan birisidir. Bir çok hamile doğum sonrası çatlaklar oluşmaması için badem yağı kullanmaktadır. Badem yağını çatlakların oluşması muhtemel bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca kakao yağıyla karıştırarak kullanırsanız hamilelik çatlaklarında daha etkili sonuç verecektir.

Badem Yağının Kaş Kirpikte Kullanımı

Kaş ve kirpiklerinizin bakımında badem yağı kullanabilirsiniz. Kaşlarınıza 1-2 damla olarak sürebilirsiniz, kirpiklerde ise boş bir rimel kutusuna koymanız daha kolay kullanım sunacaktır. Ayrıca kaş ve kirpik bakımında daha iyi sonuç almak için hint yağı ile birlikte uygulayabilirsiniz.

Badem Yağı Saça Kullanımı
Badem yağı oldukça nitelikli bir saç bakım yağıdır. Gerek saç derisi gerekse saç bakımında kullanılabilir. Saç derisi bakımında kullanılırken fazla yağ kullanmamaya özen gösterilmelidir. Badem yağını saçta kullanırken saç derisi ve saç uçları olmak üzere iki tür kullanımı vardır.

Badem Yağı Saç Derisi Kullanımı

Badem yağı saç derisine kullanılırken, bir tatlı kaşığı ölçüsünde kullanılır. bir tatlı kaşığı badem yağını saç derisine masaj yaparak uygulayınız ve saçınızda bekletme zamanına göre 30-40 cm uzaklıktan saç kurutma makinesiyle ısı uygulayabilirsiniz. ayrıca saç derisi bakımında hint yağıyla karıştırırsanız çok daha etkili sonuçlar alırsınız.

Badem Yağı Saç Uçları Kullanımı

Boyalı, röfleli ve yıpranmış saçlarınıza oldukça iyi bakım yapan badem yağını saç uçlarınıza uyguladığınızda minimum 2 saat bekletmelisiniz, badem yağını parmaklarınızla saç uçlarınıza nazikçe uygulayınız. Bu kullanım tekniğinde yağı azar azar bölgesel olarak uygulayınız, çok fazla sürmemeye özen gösteriniz, fazla yağ sürmeniz arıtmanızı zorlaştırır. Saçınıza yağ kullanımı yaptığınızda, saçınızı yıkamaya başlamadan evvel saç kremini saç uçlarınıza sürerseniz arıtmanız daha kolay olacaktır.

Badem Yağı Sakal Bıyık Bakımında Kullanımı

Badem yağını sakal ve bıyık bakımı amacıyla veya bunların daha gür çıkması için kullanacaksanız, özellikle akşamları bıyık ve sakal bölgelerine sürmeniz faydalı olacaktır.

Badem Yağının Faydaları Nelerdir?


  • Deri Sağlığını Korur: Çevre faktörleri yüzünden derimiz her türlü hastalığa ve cilt iltihaplarına maruz kalır. Badem yağı ile cilde masaj yapılır ya da sadece tahriş olan bölgelere uygulanırsa deri tekrar kendini toplar ve dış tehlikelere karşı koruma sağlar.
  • Kalbi Korur: İçeriğinde folik asit, potasyum, protein ve doymamış yağlar bulunan badem yağı kalbin korunmasında büyük rol oynar. Çok az miktarda günlük yemeğine eklediğinizde kalp sağlığınızın korunmasına yardımcı olursunuz.
  • Kolesterol ve Tansiyona İyi Gelir: Potasyum ve sodyum açısından zengin olan badem yağı kolesterolün sağlıklı oranda kalmasını sağlar kan basıncının düzenlenmesinde etkilidir.
  • Sindirim ve Bağışıklık Sistemine Faydalıdır: Düzenli olarak tüketilen badem yağı enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Müshil etkisi bulunan badem yağının kabızlık ve sindirim problemi yaşayanlar tüketerek daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirler. Badem yağı bu özelliği ile zayıflamaya da ciddi katkı sağlamaktadır.
  • Sinir Sistemini Korur: Bir bardak süte eklenene 2 – 3 damla badem yağı belleğin gelişmesinde ve sinir sisteminin düzenlenmesinde oldukça etkilidir. İçeriğinde Omega – 3 bulunması bellek fonksiyonlarının artmasında önemli etkiye sahiptir.
  • Kan Akışını Hızlandırır: Badem yağı ile yapılan masajlarda kan dolaşımı hızlanarak daha sağlıklı bir cilt görünümü oluşur. Özellikle bebeklere uygulanması tavsiye edilen badem yağı kemik yapısının gelişmesine büyük katkı sağlar.
  • Kas Ağrılarını Azaltır: Badem yağı ile gerilen bölgelere masaj yapıldığında kaslar rahatlayarak ağrı hafifler. Tüm vücuda yapılan masaj sonrasında ağrısız bir gün geçirebilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Haziran 2016 12:17
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.