Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Kasım 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sayın Okurlar,

Kalp Hastası olan kişilerin mutlaka bilmesi gereken EECP tedavisi hakkındaki kısa bilgileri, Sayın Site ziyaretçileriniz, mesai arkadaşlarınız ve yakınlarınızla paylaşılması dileği ile gönderiyorum.

EECP Tedavisi Amerika Birleşik Devletleri ve Gelişmiş Ülkelerde eski ancak Ülkemiz için yeni bir Tedavi yöntemidir. EECP Tedavisinin Ülkemizde 10 yıldır başarı ile uygulanmaktadır. Sizinde bildiğiniz gibi Kalp Hastalıklarında ölümleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1. sırayı almakta ve Sağlık Bütçesinden en büyük harcama Kalp hastalıkları Tedavisine yapılmaktadır. Dolayısı ile önemli bir konudur. Ailesinde Kalp Hastalıklarından genç yaşta hayatını kaybeden bireylerin bulunduğu kişiler önlem olarak EECP Tedavisi almaları yararlı olacaktır. Koroner Arter ve Kalp Yetmezliği Hastalarının % 80 le oranında fayda gördüğü EECP Tedavisinden, damar hastalıklarına bağlı olmayan İktidarsızlık Sorunu yaşayan Erkekler de yarar görmektedirler.

EECP ( Enhanced External Counterpulsation ) Güçlendirilmiş Harici Konturpulsasyon Koroner Arter Hastalıklarında ve Kalp Yetmezliği tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Tedavi 1995 yılında FDA ( Food & Drug Administration ) Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanmasından sonra, Amerikada hızla yayılmaya başlamıştır. Halen, New York City Christ Hospital and Medical Center, Clevland Clinic, Beth Israel Medical Center, John Hopkins, John F. Kenedy Medical Center, Mayo Clinic, Miami Heart Institute, Texas Heart Institute, New Jersey Medical School, Colombia University, State University of New York, University of Pitsburg, San Francisco – University of California, Gainesville - University of Florida ve University of Virginia gibi önde gelen Üniversite, Hastane ve Merkezlerde kullanılmaktadır. Günümüzde Amerikada bini aşkın üniversite veya özel hastanede rutin klinik kullanımdadır.
Amerika dışında 150’ yi aşkın merkezde kullanılan sistem ülkemizde de Ankara',İstanbul, İzmir, Kocaeli Gaziantep’ te yıllardır kullanılmaktadır


EECP Türk Kardiyoloji Derneğini tarafından onaylanmıştır.
Türk Tabipler Birliği tarafından onaylanmış olup birim fiyatlaması TTB Kitapçığında yer almaktadır.
SGK Tarafından onaylanmıştır.
Sağlık Bakanlığı ( UBB ) Ulusal ilgi Bankası Onayı bulunmaktadır.

EECP Sistemi, Çok Merkezli çalışmaları yapılmış ve kendisini ispatlamış bir sistemdir. By – Pass veya PCI / balon tedavisi görmüş ancak tekrar Damar Tıkanması gelişmiş hastalarda, Maksimum Medikal Tedavi altında olduğu ve girişimsel tedaviler yapıldığı halde Angina Semptomu devam eden hastalarda ( Refrakter Angina Pectoris) , Koroner Arter Anatomisi PCI ya da By – Pass yapılmasına uygun olmayan hastalarda, PCI veya By – Pass olmak istemeyen Hastalarda, eşlik eden hastalıklardan dolayı ( Diyabet, Solunum Yetersizliği , Böbrek Yetersizliği gibi ) Cerrahi veya PCI girişimi yapılması uygun olmayan hastalarda başarı ile uygulanmaktadır.

EECP tedavisinden sonra hastaların yaşam kaliteleri artmakta, paket taşıyabilmekte, Anjin Atakları nadiren görülmekte, daha az ilaç gereksinimi duymakta, yeniden işlerine dönebilmekte, kendilerine güven duymakta ve egzersiz yapabilir hale gelmektedirler.

EECP Tedavisi günde 1 saat, haftada 5 veya 6 gün ve 7 hafta süre ile 35 gün, sürmektedir. Hastalar tedaviye ayakta gelip tekrar işlerine devam edebilmektedir.Tedavi esnasında provoke edilen kılcal damar ağa oluşumu Kalp Kasının daha iyi beslenmesi sağlanmaktadır. Başarı oranı % 85’ lerin üstünde olan EECP tedavisi hastalarının 5 yıl içersinde tekrar şikayet etme oranı % 5 seviyelerindedir. Tedavi sonuçlarının kalıcı olması yanında, son derece güvenilir olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. EECP tedavisi hiç bir riski olmayan ameliyatsız bir yöntemdir.

EECP tedavi sistemi hakkında detaylı bilgilere Galen Danışmanlık sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki telefonlardan 9 : 00 – 22 : 00 saatleri arasında haftanın 7 günü sorularınızı bize yöneltebilirsiniz.
Sağlıklı günlerde işlerinizde başarılar dileriz.

Nursel MANTİNİ
Galen Danışmanlık
e - mail : n.mantini@superonline.com
Web : Galen Danışmanlık
Telfn : 0312 427 15 62
Faks : 0312 467 35 67