pisagor ağacı ile ilgili sorular istiyorum lütfen 10-15-15-25-45-50-55-25-27-28-30-30-60-30-35-10-12-36-38-40-42-45-45-55-58-10-14-60 buna göre aşağıdaki istenenleri yapınız. A.verilen çetele ve sıklık tablosunu olşturunuz. B.çetele tablosundaki verilen histogramı oluşturunuz. C.elde ettiğiniz sonuçları yorumlayınız<
Ölçme Ve Değerlendirme Soruları : 1. Aşağıda verilen açık önermelerde x değişkeni bir tam sayı olduğuna göre x yerine uygun tam sayılar yazarak doğru yada yanlış önermeler oluşturunuz. p(x) : "x2 - 1 < 10 " q(x) : "x 5 in katıdır. " s(x) : "x bir asal sayıdır." t(x) : "x bir çift sayıdır. " 2. P(X) : "x - 2 > 3" açık önermesinin ; a. P(1) önermesinin doğruluk değerini bulunuz b. P(5) önermesinin doğruluk değerini bulunuz c. P(X) in doğal sayılar kümesindeki doğruluk değerini bulunuz. 4. P(x) : "x Adıyaman'a komşuı olan bir ilimizdir." açık önermesinin doğruluk kümesini yazınız. Sayfa 35 : Alıştırmalar (Biliyorum Çok Fazla Oluyorum Ama Yapabildiğiniz Kadarı ) 1.Soru : p(m,n) : "2m - n = 4" açık önermesi veriliyor. a. p(m, 2) önermesinin doğru olaması için m kaç olmalıdır? b. p(-2, n)önermesinin doğru olması için n kaç olmalıdır ? 3. Aşağıdaki önermelerin doğruluk değerlerini bulunuz.Bu önermeleri niceleme sembolleri ile ifade ediniz. p : "Bazı x doğal sayıları için n = n2(nKare) dır. " q : "Her n tam sayısı için n2(nKare) sayısı negatiftir." r : "Bütün çift sayıların karesi çift sayıdır." Yapabilirseniz çok sevinirim Matematikten Hiçmi Hiç Anlamıyorum Fakat Yapmazdım ama Matematikçimiz çok kıl ve titiz bi adam herşeyi kontrol ediyor Oyuzden Sizden istemek zorunda kaldım hepsinin cevabınızı vermenize gerek yok. yapabildiğiniz kadar Şimdiden Teşekkürler