Bizim rastgelelik olarak adlandırdığımız kavramın aslında hiçbir zaman olmadığını ve herhangi bir t anındaki ve bir olay hakkındaki en büyük iki olasılığın birbirine eşit OLAMAYACAĞINI ispatlayacağım. Maalesef buraya formülleri yüklemek için yaptığım denemeler boşa gittiği için isteyene detayları da ayrıca gönderebilirim.
Olasılık zamanın bir fonksiyonudur demiştik. -Genel göreleliğe atıfta yaparak söylüyorum- Yer çekimi dediğimiz şey uzay-zamanın eğriliği ise -sıkı durun- "gravitation" denen yerçekimi ve onun iletimini sağlayan "dalgalar" olasılıkları doğrudan etkileyecektir.
Bunu şöyle deneyebiliriz : Yarılanma ömrü 1 dk. olan radyoaktif maddeleri içeren 10000 adet test kutucuğuna olay gerçekleştiği anda dış rengini değiştirecek bir kimyasal düzenek kurabiliriz. Bu deneyi dünya üzerinde , uzay boşluğunda ve satürn üzerinde 10000 defa tekrarlayarak yaparsak Ortalamaları yaklaşık aynı ama standard sapmaları farklı sonuçlarla karşılaşırız. Uzay boşluğu ortamındaki yerçekimi "dalgaları" geniş frekansta olacağından dolayı bir dakikadan kısa sürede yarılanan kutucukların oranı üst üste daha fazla veya daha az şekilde gelecektir. Çok ağır bir cisim üzerinde ise yer çekimi dalgaları daha güçlü ve frekansları yüksek olduğundan yarılanma ömürleri bir dakika civarında bir uzun bir kısa olmak şeklinde gerçekleşecektir. Bu, ilginç bir şekilde "olasılık" denen kavramın uzay-zaman tarafından ortaya çıkarıldığı ve "gravtitation" ile birlikte salınım gösterdiğini anlatır.
Biri bana dur der mi acaba ?