Arama

Zaman ve Olasılık - Tek Mesaj #14

tepedag - avatarı
tepedag
Ziyaretçi
4 Kasım 2010       Mesaj #14
tepedag - avatarı
Ziyaretçi
Sürekli 0-1 aralığında rastgele sayı üretmek için üretilmiş bir bilgisayar programı yoğun kütleli bir yerde ve uzayda çalıştırılsın. Sonuçları birbirinden "anlamlı" -significant- derecede farklı olacaktır. Daha doğrusu Standard sapmaları yoğun kütleli olan bölgede düşük, uzay boşluğunda yüksek olacaktır. NOT: Tersi de gerçekleşebilir.Matematik modelimi oraya getiremedim henüz. !!!!!!! Benden söylemesi bunun deneyini de birisi yapsın artık.

Dur bir dakika... Rastgele değişken belirleme algoritmaları genellikle sistem zamanının bir bölümünden yola çıkararak değeri bulur. Aynı başlangıç değeri ile başlasalar bile zaten uzay boşluğu ile yerçekimli ortamda zaman farklı hızda aktığı için çıkacak sonuçlar farklılık gösterecektir.

Doğru ... Evreka ..... Yerçekimi yapılacak rastgele değişkenin dağılımını doğrudan etkilemektedir. Kısaca yerçekimi - gravitation- olasılığı doğrudan etkilemektedir. Devamla ... Dünyanın kütlesi ve uzaydaki yeri canlıların tam da gelişmesi için gerekli olasılık değerlerini sağlamıştır. denebilir. Buradan da devamla dünya kütlesindeki gezegenlerde hayat olma olasılığının çok çok yüksek olduğu ve hatta "var" olduğu sonucuna ulaşırız. Aramamız gereken kütlesi tam da dünya kadar olan veya ona yakın olan bir gezegen bulmak.
Son düzenleyen tepedag; 4 Kasım 2010 14:26 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi