Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:49, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 19 Aralık 2025 - 20:49
Arama
MaviKaranlık Forum
Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907
-
Tek Mesaj #72
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
21 Ağustos 2006
Ziyaretçi
SARACOĞLU'NA KİMLER GİREMEZ?
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Telegol'e konuştu.. Anelka kalacak mı, gidecek mi? Yeni transfer yapılacak mı? Haluk Ulusoy'la sorunu var mı? Görevi neden bıraktı? Dönüş sebebi neydi? İşte tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası..
-"ANELKA KARARINI YÖNETİM VERECEK"-
Anelka’nın kalıp kalmayacağı sorulan Aziz Yıldırım, “Anelka’yı çözeceğiz. Kalabilir de gidebilir de. Ben kalmasından yanayım ama Fenerbahçe’nin menfaatleri önce gelir. Sadece Bolton’un teklifi var. Başka da çıkabilir. Anelka İngiltere oynamak istiyor, ondan başka mutsuzluğu yok. Yönetim olarak karar vereceğiz” diye cevap verdi.
-TRANSFER YAPILACAK MI?-
Transferde geç kalınıp kalınmadığı yönündeki soruya, “Düşünmüyorum. Bu konuda görüştüğümüz bütün hocalarla görüştüm, Zico’yla da görüştüm” diyen Yıldırım, Roberto Carlos, Campell, Crespo gibi isimler için ise "Basında bir sürü isim yazıldı çizildi ama biz açıkladık mı? Bir yabancı oyuncu alma hakkımız vardı 60 tane isim yazıldı. Siz yazıyorsunuz sonra alamadı diye yazıyorsunuz. Açıkladıysam ve alamadıysam tenkit olması lazım.
Günü birlik oyuncu alsaydık çok oyuncu alırdık. Zico ve diğer hocalarla ile konuştuğumuz zaman buraya oyuncu isterim dediler ve isimler verdiler. Luganu’yu istediler. Onun yerine başka da bir oyuncu alabilirdik. Ama 4 yıllık sözleşme yaptık. Böyle uzun süreli imzaların atılması lazım” diye konuştu.
‘Transfer devam edecek mi?’ sorusuna “Yabancı hakkımızı dolduracağız. 1 tane yabancı oyuncu hakkımız var” var diyen başkan, ‘Anelka’nın yerine oyuncu alınacak mı?’ sorusuna ise “Bakacağız. Hayatın her yerinde acı ve tatlı olaylar vardır. Şuan kadromuzda. Benim düşünmem kalmasından yana.Daha önce Portsmouth istemişti ama şuan sadece Bolton’dan teklif var” diye konuştu.
-"NOBRE'Yİ BİZ BIRAKTIK"-
Nobre’nin Beşiktaş’a transferi için “Nobreyi biz bıraktık. İstesek sözleşmesini uzatırdık. Avrupa’da daha faydalı olacak bir oyuncu istediğimiz için bıraktık” cevabını veren Yıldırım, ümer’den memnun olup olmadıkları yönündeki soruya “Memnun olmayacak olsak transfer etmezdik” yanıtını verdi.
Fenerbahçe Avrupa’da başarılı olacak mı? Şeklindeki soruya “Başarının tabiri ne?” diye cevap veren Yıldırım, ‘Gidebildiğin yere kadar gitmek’ yanıtını alan Yıldırım,
“Bizde gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Dinamo Kiev’i engel olarak görmüyorum. Turu geçebiliriz. Gidebileceğimiz yere kadar gideriz” dedi.
-"YABANCI SERBEST BIRAKILSAYDI"-
Marco Aurelio Türk oldu ve Milli Takım’da oynamaya başladı. Türk futbolunun gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya, “Marco’ya başka türlü bakmak lazım. Marco 5 yıllık şartı yerine getirdi ve Türk oldu. Diğerleri ile bir tutmak yanlış olur. Benim dediğimi yapsaydılar, yabancıyı serbest bıraksaydılar ama sahadaki oyuncuya kısıtlama koysaydılar. 15 yabancı alalım 11 sahaya çıksın demiyordum. Serbest olsun ama sahadakine sınır koyulsun diyordum. Yabancı hakkım 10 tane olsaydı ben oynatabildiğimi oynatsaydım. Avrupalı gibi düşüneceğiz Avrupalının yaptığını yapacağız. Ankaraspor bile 3 tane yabancıda bu hakkını kullanacak. O zaman 10 tane yabancıyla oynayacaklar. Şimdi işin ucu açık. Herkes yapıyor ama biz yapmıyoruz. Marco’ya sorduk, Türk olmak ister misin? Türk olunca gösterdiğin performansla milli takıma bil seçilebilirsin dedik. O da kabul etti” diye cevap verdi.
-HAVUZDAN MEMNUN MU?- Havuzla ilgili sıkıntıların olup olmadığı sorulan Yıldırım, “Benim sıkıntım yok ama memnun değilim kazançtan. Fenerbahçe’nin havuza olan katkısı 3-4 kat. Fenerbehçe’nin reytingi yüksek. Bu durumda Fenerbahçe’nin payının daha fazla olması lazım. Biz Anadolu kulüplerini düşünerek davranıyoruz ama Fenerbahçe mağdur.
-"ULUSOY'LA ŞAHSİ SORUNUM YOK"-
Yıldırım, Haluk Ulusoy için Fenerbahçe taraftarının tepkisi için “Taraftar niye bağırıyor taraftara soracaksın. Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe rahatsız demek. Küfür etmeden rahatsızlığını dile getiriyor. Pet şişe atılmasından 5 milyar ceza yedik. Ama başka yerde daha kötüleri oldu 2.5 milyar ceza aldılar. Bir pankart açıldı 250 milyar ceza yedik, tahkimde 50 milyara indi. Almanya’da pankart asıldı ceza yok.
Haluk Ulusoy’la ne aynı lokantaya gider yemek yerim ne aynı yeri gezerim. Haluk Ulusoy’la problemim yok. Fenerbahçelilerin sorunu var. Haluk Ulusoy’la şahsi bir sorunum yok. Fenerbahçeli olarak var. Seçimde Ayhan beye oy atacağımı söyleseydim ve attım. Ben seçimde taraf olsaydım böyle olmazdı” yorumunu yaptı.
Özhan Canaydın Türkiye Kupası, Yıdlrım Demirören’in şampiyonluk yarışı için yaptığı yorumlar hakkında düşünceleri sorulan ve bu başkanlarla ilişkileri için, “Gördüğümde Özhan Canaydın’a da merhaba derim, Yıldırım Demiröeren’e de merhaba derim” diyen Aziz Yıldrım, Adnan Polat’la Yıldırım Demirören’in birlikte yediği yemek için “Bunlar basit şeyler” yorumunu yaptı.
Şike soruşturmalar için düşünceleri sorulan Yıldırım, “Şikeyi kim soruşturuyor ve kurulları kim kuruyor” sorularına federasyon cevabını almasının ardından “Peki federasyon var mı bu olayların içinde” sorusuna Serhat Ulueren’in ‘Bence var’ demesi üzerine “O zaman konuşmaya gerek yok” yok dedi.
-"BİZANS OYUNLARI İÇİNDE OLANLAR STADA GİREMEZ"-
Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp ve Tahir Kıran’ın maçlara gelmemesini istememesi ve loca verilmemesi ile ilgili soruya “Tahir Kıran’ın kendi locası yoktu. Loca verimemesinin sebebi benim hatır için verdiğim insanlarla aynı locaya gittiği içindir. Ben yaptım bu stadı. Bazı Bizans oyunlarının içinde olanlar giremezler. Beni tenkit edebiler ama beni kötülemek, olmayan olayları olmuş gibi göstermeye hakları yok. Sadettin Saran’ı kim tanıyordu? Aziz Yıldırım aldı getirdi, futbol şubesinin başına geçirdi. Ama bana söylemeden istifasını verdi.
Fenerbahçe 8 sene önceki Fenerbahçe değil. Fenerbahçe kongre üyeleri başkana güvenip oy veriyor. Bizi yıpratmak adında gidip şu oyuncuları aldı felan diye yazılıyor. Benim onayım olmadan gidip alabilir mi? Olamayan insanlara olamayan işler mal ediliyordu.”
-GÖREVİ NEDEN BIRAKTI, NEDEN GERİ DÖNDÜ?-
Görevi bırakması nedeni için “Son Denizlispor maçında çok yıprandım. İçeri gittiğimde insanların ağladığını gördüm beni çok yıprattı. Ben ne yapıyorsam Fenerbahçe için yaptım yapmaya da devam edeceğim” diyen Yıldırım, geri dönmeyeceğim demesine karşın dönmesi için ise “Çok şeyler oldu. Anlatılmayacak şeyler oldu. İkna edici şeyler oldu. Telefonla veya yüz yüzer çok konuştuğum isimler oldu” yanıtını verdi.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 20:49
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.