Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
8 Kasım 2010       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Kusma Türleri
p Beslenmeye bağlı kusma: Öğünler sırasında ya da hemen sonra görülür. Besinlerin mideden bağırsaklara geçişinin fcorlaştığı mide kapısı darlığı gibi bazı durumlarda yemekten 10-12 saat sonra da olabilir. Çıkarılan besinler yan sindirilmiş ya da hiç sindirilmemiştir.
Mukuslu (sümük) kusma: Bu tür kusma da genellikle sabahlan görülür. Gece yutulan tükürük ve ona ipliksi bir (travmatıt görünüm veren mukustan (sümük) oluşur.
Safralı kusma: Genellikle bağırsak tıkanmalarında şiddetli kusma çabalanndan sonra görülür.Dışkılı (fekal) kusma: Bağırsaklardan gelen maddelerin mide salgısıyla birlikte çıkanlmasıdır. İlerlemiş bağırsak tıkanmalannda görülür.Kanlı (hemorajik) kusma: Yalnızca kan ya da kanın mide salgısı ve besin artıklanyla kanşımından oluşur. Çıkanan kan sindirim sisteminin üst bölümünden (mide, yemek borusu) geliyorsa ve beklemeden hemen çıkmışsa, rengi kırmızıdır. Eğer midede birkaç saat gibi bir süre bekledikten sonra çıkmışsa, bir ölçüde sindirime uğradığmdan “kahve telvesi”ne benzer, kahverengi-siyah görünümdedir.

Uzman doktora görünmelisiniz ayrıca bakınız >> Kusma ve nedenleri
Son düzenleyen Safi; 26 Şubat 2016 01:26